Batem spuma albusurile impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, un praf de sare, scortisoara si cele doua linguri de ulei. Amestecul de galbenusuri il adaugam la albusuri. Punem nucile, cacao, faina amestecata cu praf de copt si omogenizam usor cu o lingura de lemn de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Verificam cu ajutorul unei scobitori daca blatul este copt, cand nu ramane nimic pe batisor scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
In timp ce blatul se coace pregatim 250 de ml de cafea, la care adaugam 1 plic de zahar vanilat si o esenta de rom, apoi lasam sa se racoreasca.
Punem blatul pe un platou (avem grija ca inainte sa desprindem crusta de deasupra) si insiropam cu cafea. Pregatim glazura de cacao si o intindem pe toata suprafata tortului, lasam sa se intareasca, iar la final presaram nuca de cocos alba.
Simplu ...rapid... si gustos !!!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii