Tortulet din Foi de Placinta cu Crema de Fistic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tortulet din Foi de Placinta cu Crema de Fistic

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru pasta de fistic:
  • 150 gr fistic fara coaja
  • 50 ml apa
  • 70 gr zahar
  • 30-40 ml lapte din orez si migdale
  • 1 lingura ulei de cocos
  • Extra: 20-30 gr ciocolata alba
  • Pentru crema:
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura plina ulei de cocos
  • 3 linguri faina
  • 350-400 ml lapte de orez si migdale
  • 200 ml frisca Hulala
  • In plus: 30-40 gr fistic

Mod de preparare

Foile de placinta le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Le-am desfacut si cu varful unui cutit bine ascutit am decupat dupa o forma rotunda de tort foile de placinta. Am luat cate 2 foi, le-am uns cu putin ulei de floarea soarelui si le-am copt intr-o tava captusita cu hartie de copt pana sau rumenit. Temperatura a avut undeva la 180 grade, iar foile au necesitat 5-7 minute. Am copt 5 runde de foi. Le-am lasat sa se raceasca de pe o zi pe alta. Pentru pasta de fistic: fisticul curatat l-am pus intr-un castron. Am pus apa fiarta peste el si l-am lasat 10-15 minute sa se inmoaie. Procedand in felul acesta fisticul capata o culoare verde intensa, iar coaja subtire se inlatura cu usurinta. Din apa si zahar am facut un sirop gros: am pus apa si zaharul intr-un ibric mic si am lasat sa fiarba pana apa a inceput sa scada si se leaga ca un sirop. Pentru a face pasta de fistic m-am folosit de Breville Blend-Active® Pro. Am pus in paharul blenderului fisticul, siropul din care am oprit o lingura, uleiul de cocos. Am mixat totul pana am obtinut o pasta fina. Pasta fiind prea groasa am subtiat-o cu putin lapte de orez.
Pentru crema: am pus uleiul de floarea soarelui si uleiul de cocos intr-o craticioara cu fund dublu. Am lasat sa se incinga si am adaugat faina. Am amestecat cu un tel tip para sa se desfaca faina apoi am turnat laptele de orez cald, treptat, amestecand mereu cu telul. Lasam crema de lapte sa fiarba 5 minute, dar in tot acest timp amestecam sa nu se prinda. La final am adaugat siropul de zahar orpit si 2 linguri pline din pasta de fistic. Lasam crema sa se racoreasca, punem o folie alimentara deasupra (sa nu prinda pojghita) apoi dam crema la rece. Mixam frisca pana capata consistenta. La frisca mixata adaugam treptat din crema de lapte cu fistic.
Pentru asamblare: punem pe un platou un prim strat de foi coapte, adaugam crema, uniformizam, peste crema putin fistic maruntit la Breville Blend-Active® Pro, alt rand de foi, crema, fistic…Trebuie sa umblati cu grija cu foile de placinta sa nu se rupa. Una dintre ele s-a rupt, am sfaramat-o intre maini si am presarat pe deasupra peste ultimul strat. Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi si am amestecat-o cu o lingura de pasta de fistic. Am glazurat tortuletul, am presarat fistic taiat grosier, l-am lasat 3-4 ore la frigider sa se inmoaie foile, apoi l-am portionat si servit. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Cartofi-evantai cu cascaval
2
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Cannelloni cu carne de curcan
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne de curcan

Lasagna este un preparat foarte gustos pe care nu l-am incercat pana acum. Fata de reteta originala eu am folosit tuburi in...

Cannelloni cu carne de curcan
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel