Tortulet din Foi de Placinta cu Crema de Fistic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tortulet din Foi de Placinta cu Crema de Fistic

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru pasta de fistic:
  • 150 gr fistic fara coaja
  • 50 ml apa
  • 70 gr zahar
  • 30-40 ml lapte din orez si migdale
  • 1 lingura ulei de cocos
  • Extra: 20-30 gr ciocolata alba
  • Pentru crema:
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura plina ulei de cocos
  • 3 linguri faina
  • 350-400 ml lapte de orez si migdale
  • 200 ml frisca Hulala
  • In plus: 30-40 gr fistic

Mod de preparare

Foile de placinta le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Le-am desfacut si cu varful unui cutit bine ascutit am decupat dupa o forma rotunda de tort foile de placinta. Am luat cate 2 foi, le-am uns cu putin ulei de floarea soarelui si le-am copt intr-o tava captusita cu hartie de copt pana sau rumenit. Temperatura a avut undeva la 180 grade, iar foile au necesitat 5-7 minute. Am copt 5 runde de foi. Le-am lasat sa se raceasca de pe o zi pe alta. Pentru pasta de fistic: fisticul curatat l-am pus intr-un castron. Am pus apa fiarta peste el si l-am lasat 10-15 minute sa se inmoaie. Procedand in felul acesta fisticul capata o culoare verde intensa, iar coaja subtire se inlatura cu usurinta. Din apa si zahar am facut un sirop gros: am pus apa si zaharul intr-un ibric mic si am lasat sa fiarba pana apa a inceput sa scada si se leaga ca un sirop. Pentru a face pasta de fistic m-am folosit de Breville Blend-Active® Pro. Am pus in paharul blenderului fisticul, siropul din care am oprit o lingura, uleiul de cocos. Am mixat totul pana am obtinut o pasta fina. Pasta fiind prea groasa am subtiat-o cu putin lapte de orez.
Pentru crema: am pus uleiul de floarea soarelui si uleiul de cocos intr-o craticioara cu fund dublu. Am lasat sa se incinga si am adaugat faina. Am amestecat cu un tel tip para sa se desfaca faina apoi am turnat laptele de orez cald, treptat, amestecand mereu cu telul. Lasam crema de lapte sa fiarba 5 minute, dar in tot acest timp amestecam sa nu se prinda. La final am adaugat siropul de zahar orpit si 2 linguri pline din pasta de fistic. Lasam crema sa se racoreasca, punem o folie alimentara deasupra (sa nu prinda pojghita) apoi dam crema la rece. Mixam frisca pana capata consistenta. La frisca mixata adaugam treptat din crema de lapte cu fistic.
Pentru asamblare: punem pe un platou un prim strat de foi coapte, adaugam crema, uniformizam, peste crema putin fistic maruntit la Breville Blend-Active® Pro, alt rand de foi, crema, fistic…Trebuie sa umblati cu grija cu foile de placinta sa nu se rupa. Una dintre ele s-a rupt, am sfaramat-o intre maini si am presarat pe deasupra peste ultimul strat. Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi si am amestecat-o cu o lingura de pasta de fistic. Am glazurat tortuletul, am presarat fistic taiat grosier, l-am lasat 3-4 ore la frigider sa se inmoaie foile, apoi l-am portionat si servit. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia