Tortulet din Foi de Placinta cu Crema de Fistic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tortulet din Foi de Placinta cu Crema de Fistic

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru pasta de fistic:
  • 150 gr fistic fara coaja
  • 50 ml apa
  • 70 gr zahar
  • 30-40 ml lapte din orez si migdale
  • 1 lingura ulei de cocos
  • Extra: 20-30 gr ciocolata alba
  • Pentru crema:
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura plina ulei de cocos
  • 3 linguri faina
  • 350-400 ml lapte de orez si migdale
  • 200 ml frisca Hulala
  • In plus: 30-40 gr fistic

Mod de preparare

Foile de placinta le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Le-am desfacut si cu varful unui cutit bine ascutit am decupat dupa o forma rotunda de tort foile de placinta. Am luat cate 2 foi, le-am uns cu putin ulei de floarea soarelui si le-am copt intr-o tava captusita cu hartie de copt pana sau rumenit. Temperatura a avut undeva la 180 grade, iar foile au necesitat 5-7 minute. Am copt 5 runde de foi. Le-am lasat sa se raceasca de pe o zi pe alta. Pentru pasta de fistic: fisticul curatat l-am pus intr-un castron. Am pus apa fiarta peste el si l-am lasat 10-15 minute sa se inmoaie. Procedand in felul acesta fisticul capata o culoare verde intensa, iar coaja subtire se inlatura cu usurinta. Din apa si zahar am facut un sirop gros: am pus apa si zaharul intr-un ibric mic si am lasat sa fiarba pana apa a inceput sa scada si se leaga ca un sirop. Pentru a face pasta de fistic m-am folosit de Breville Blend-Active® Pro. Am pus in paharul blenderului fisticul, siropul din care am oprit o lingura, uleiul de cocos. Am mixat totul pana am obtinut o pasta fina. Pasta fiind prea groasa am subtiat-o cu putin lapte de orez.
Pentru crema: am pus uleiul de floarea soarelui si uleiul de cocos intr-o craticioara cu fund dublu. Am lasat sa se incinga si am adaugat faina. Am amestecat cu un tel tip para sa se desfaca faina apoi am turnat laptele de orez cald, treptat, amestecand mereu cu telul. Lasam crema de lapte sa fiarba 5 minute, dar in tot acest timp amestecam sa nu se prinda. La final am adaugat siropul de zahar orpit si 2 linguri pline din pasta de fistic. Lasam crema sa se racoreasca, punem o folie alimentara deasupra (sa nu prinda pojghita) apoi dam crema la rece. Mixam frisca pana capata consistenta. La frisca mixata adaugam treptat din crema de lapte cu fistic.
Pentru asamblare: punem pe un platou un prim strat de foi coapte, adaugam crema, uniformizam, peste crema putin fistic maruntit la Breville Blend-Active® Pro, alt rand de foi, crema, fistic…Trebuie sa umblati cu grija cu foile de placinta sa nu se rupa. Una dintre ele s-a rupt, am sfaramat-o intre maini si am presarat pe deasupra peste ultimul strat. Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi si am amestecat-o cu o lingura de pasta de fistic. Am glazurat tortuletul, am presarat fistic taiat grosier, l-am lasat 3-4 ore la frigider sa se inmoaie foile, apoi l-am portionat si servit. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Vinete pane
Bucataras.RO

Vinete pane

Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima...

Vinete pane
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana