Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana devin spuma si se adauga uleiul treptat. Amestecam faina cu maizena si praful de copt si se adauga in compozitia de mai sus. Se coace la 180 grade C. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe o grila. Cu un cutit dantelat pentru paine se taie in doua parti.
Preparam siropul lasand sa fiarba toate ingredientele cateva minute. Asezam pe o farfurie prima parte din blat dupa care il insiropam.
Pregatim crema. Batem budinca de vanilie cu vinul, incorporam foile de gelatina care au fost inmuiate prealabil in apa si apoi dizolvate intr-o lingura de apa calduta. Amestecam rezultatul cu frisca. Dam la frigider cateva minute, intre timp pregatim compozitia de struguri.
Zaharul il varsam peste boabe si le strivim cu ajutorul unui mixer, adaugam apa si dam pe foc pana se formeaza o masa compacta gen dulceata. Lasam sa se racoreasca.
Peste blatul insiropat asezam putin din crema si apoi compozitia de struguri, asezam in jurul blatului un cerc din carton, sau un cerc special pentru tort si varsam restul de crema. Insiropam celalalt blat si il asezam deasupra cremei. Lasam cateva ore la frigider, dupa care glasam cu frisca si ornam dupa placere.
Pofta buna!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii