Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana devin spuma si se adauga uleiul treptat. Amestecam faina cu maizena si praful de copt si se adauga in compozitia de mai sus. Se coace la 180 grade C. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe o grila. Cu un cutit dantelat pentru paine se taie in doua parti.
Preparam siropul lasand sa fiarba toate ingredientele cateva minute. Asezam pe o farfurie prima parte din blat dupa care il insiropam.
Pregatim crema. Batem budinca de vanilie cu vinul, incorporam foile de gelatina care au fost inmuiate prealabil in apa si apoi dizolvate intr-o lingura de apa calduta. Amestecam rezultatul cu frisca. Dam la frigider cateva minute, intre timp pregatim compozitia de struguri.
Zaharul il varsam peste boabe si le strivim cu ajutorul unui mixer, adaugam apa si dam pe foc pana se formeaza o masa compacta gen dulceata. Lasam sa se racoreasca.
Peste blatul insiropat asezam putin din crema si apoi compozitia de struguri, asezam in jurul blatului un cerc din carton, sau un cerc special pentru tort si varsam restul de crema. Insiropam celalalt blat si il asezam deasupra cremei. Lasam cateva ore la frigider, dupa care glasam cu frisca si ornam dupa placere.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii