Tort Buchet de vara

Portii
10
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort Buchet de vara

Ingrediente

  • pentru forma de 22 cm:
  • blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de faina
  • un paf de sare
  • o mana de afine proaspete
  • umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 ceasca de afine proaspete
  • 1 ceasca de zahar
  • 1 plic de gelatina
  • jeleul din nectar de caise:
  • 2 plicuri de jelle tort sau 1 plic de gelatina
  • 250 ml nectar de caise
  • decor:
  • 100 g ciocolata lapte
  • cateva tablete albe
  • 3 caise mari si un pic mai tari,
  • o fasie de folie antisoc cu bule mici de aer, lunga cat latura formei.

Mod de preparare

Se prepara blatul separand albusul de galbenusuri. Mixam alburile cu un praf de sare, zaharul turnat in ploaie, pana se intareste la consistenta unei bezele. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga si faina turnata in ploaie. Se toarna in forma tapetata cu hartie pentru copt, se presara deasupra o mana de afine proaspete si se da cca 20-25 minute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Se scoate blatul din forma, se indeparteaza hartia, se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe lung, in 2 discuri egale.
Se monteaza forma in care am copt blatul, se asaza unul din discurile de blat, se insiropeaza un pic cu 2-3 linguri de nectar pentru a capata un pic de elasticitate si a se aseza pana in marginea formei.
Se fierb 15 minute afinele cu o ceasca de zahar si un strop de apa, cca. 15 minute, apoi dam la rece.
Se mixeaza bine frisca pana se intareste,apoi adaugam dulceata de afine, bine racita si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, turnata fierbinte, in fir subtire si apoi adaugam crema deasupra blatului din forma. Se asaza deasupra si celalalt disc de blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece o ora.
Se scoate dupa o ora din frigider, se scoate partea laterala a formei.
Topim ciocolata la bain marie impreuna cu 3 linguri de frisca lichida, apoi trecem caisele prin ea si le punem la rece, ce ramane din ciocolata, intindem pe folia antisoc, pe partea cu bule, folie pregatita ca lungime si lartime dinainte de a turna ciocolata. Se infasoara cu grija pe marginea prajiturii, apoi se potriveste iarasi laterala formei, se strange si se da la rece.

Pregatim jeleul, turnand peste nectar gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, sau putem alege si varianta cu gelle tort, dar in cazul asta, fierbem plicul de jelle tort cu nectarul pana la primul clocot, amestecand continuu si turnat fierbinte. Eu am ales sa fac cu gelatina.
Turnat jeleul de caise se da la rece cca. 30 minute, apoi se decoreaza cu jumatati de caise glasate in ciocolata alba si fructe proaspete de afin. Se detaseaza marginea formei si se pune tortul pe platou.
Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ceafa de porc la cuptor
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci
Bucataras.RO

Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci

Simplu, rapid si gustos...pentru amatorii de paste!

Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate