Se prepara blatul separand albusul de galbenusuri. Mixam alburile cu un praf de sare, zaharul turnat in ploaie, pana se intareste la consistenta unei bezele. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga si faina turnata in ploaie. Se toarna in forma tapetata cu hartie pentru copt, se presara deasupra o mana de afine proaspete si se da cca 20-25 minute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Se scoate blatul din forma, se indeparteaza hartia, se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe lung, in 2 discuri egale.
Se monteaza forma in care am copt blatul, se asaza unul din discurile de blat, se insiropeaza un pic cu 2-3 linguri de nectar pentru a capata un pic de elasticitate si a se aseza pana in marginea formei.
Se fierb 15 minute afinele cu o ceasca de zahar si un strop de apa, cca. 15 minute, apoi dam la rece.
Se mixeaza bine frisca pana se intareste,apoi adaugam dulceata de afine, bine racita si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, turnata fierbinte, in fir subtire si apoi adaugam crema deasupra blatului din forma. Se asaza deasupra si celalalt disc de blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece o ora.
Se scoate dupa o ora din frigider, se scoate partea laterala a formei.
Topim ciocolata la bain marie impreuna cu 3 linguri de frisca lichida, apoi trecem caisele prin ea si le punem la rece, ce ramane din ciocolata, intindem pe folia antisoc, pe partea cu bule, folie pregatita ca lungime si lartime dinainte de a turna ciocolata. Se infasoara cu grija pe marginea prajiturii, apoi se potriveste iarasi laterala formei, se strange si se da la rece.
Pregatim jeleul, turnand peste nectar gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, sau putem alege si varianta cu gelle tort, dar in cazul asta, fierbem plicul de jelle tort cu nectarul pana la primul clocot, amestecand continuu si turnat fierbinte. Eu am ales sa fac cu gelatina.
Turnat jeleul de caise se da la rece cca. 30 minute, apoi se decoreaza cu jumatati de caise glasate in ciocolata alba si fructe proaspete de afin. Se detaseaza marginea formei si se pune tortul pe platou.
Pofta buna!!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii