Tortul Nostru Brownie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tortul Nostru Brownie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 300 g ciocolata neagra
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g caramele cu lapte
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida sau smantana pt frisca
  • un plic gelatina granule
  • 100 g bobite de ciocolata
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 4 batoane snickers mari

Mod de preparare

Topim 200 g ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca.

Mixam ouale cu cele 200 g de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Adaugam si faina si amestecam bine. Putem adauga in blat si nuci sau alune maruntite.

Turnam compozitie intr-o tava de tort in care am pus hartie de copt (24 cm) si introducem in cuptorul incins. Coacem la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Lasam blatul sa se raceasca.

Topim caramelele cu frisca lichida (cca 70 ml). Puteti folosi caramel facut in casa. Taiem 2 batoane snickers in bucati mai mici.

Mixam mascarponele la temperatura camerei cu 2-3 linguri de zahar (depinde de cat de dulce este smantana pentru frisca sau frisca lichida, zaharul se adauga dupa gust). Mixam si 200 ml frisca (restul de 200 ml frisca lichida folosim pt a topi caramele si ciocolata) si apoi o adaugam treptat peste mascarpone, amestecand usor. Adaugam si bobitele de ciocolata.

Eu am adaugat si un plic de gelatina in crema, nu stiu daca era nevoie, dar imi era teama sa nu fie prea moale crema. Am pregatit gelatina dupa intructiunile de pe plic si am adaugat-o in crema dupa ce s-a racorit putin.

Decupam marginile blatului racit si il taiem in doua pe orizontala. Blatul meu a crescut mai inalt intr-o parte si a trebuit sa tai putin din partea superioare pentru a-l nivela. Am faramitat acesta bucata de blat si marginile decupate.

Asezam prima de foaie de blat intr-o forma de tort putin mai mica decat cea in care l-am copt (22cm). Peste blat presaram din bucatile de batoane snickers, apoi caramel topit (nu trebuie sa fie fierbinte).

Peste caramel punem primul strat de crema, apoi al doilea blat, din nou bucati batoane snickers si crema. Peste crema presaram blatul faramitat. Introducem tortul la rece de seara pana dimineata sau cel putin cateva ore.

Pentru ornare am folosit caramel, ciocolata topita si batoane snickers. Pe margini am lasat sa curga ciocolata, iar in mijloc caramelul. Dupa ornare ar trebui sa mai stea ceva timp la rece. Depinde de rabdarea fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Tort cu coacaze rosii
Bucataras.RO

Tort cu coacaze rosii

Este un tort dulce-acrisor si racoritor, pe care fetita mea l-a adorat.

Tort cu coacaze rosii
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!