Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de faina si nuci, amestecand usor.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua pe orizontala.
Topim ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida. Asezam folie alimentara in tava in care am copt blatul, punem prima bucata de blat si turnam ciocolata alba calda. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la rece pana se intareste.
Pentru crema mixam bine galbenusurile cu 4 linguri de zahar. Maruntim alunele (eu am macinat o parte, o parte le-am lasat bucati mai mari).
Caramelizam 6 linguri de zahar, apoi adaugam treptat untul taiat bucati. Daca se intareste zaharul lasam sa fiarba pana se topeste. Adaugam galbenusurile mixate amestecand energic, apoi adaugam si alunele. Fierbem pana se intaraste crema, amestecam continuu.
Lasam crema sa se raceasca. Jumatate din crema o punem peste stratul de ciocolata alba, apoi punem blatul al doilea si peste el restul de crema. Lasam la rece pana pregatim ciocolata neagra.
Topim ciocolata neagra cu 100 ml frisca lichida, scoatem tortul din forma si turnam ciocolata neagra peste ultimul strat de crema, lasand sa curga si pe margini.
Ornam cu fulgi de ciocolata. Introducem tortul la rece pentru cateva ore.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii