Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de faina si nuci, amestecand usor.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua pe orizontala.
Topim ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida. Asezam folie alimentara in tava in care am copt blatul, punem prima bucata de blat si turnam ciocolata alba calda. Lasam sa se raceasca, apoi introducem la rece pana se intareste.
Pentru crema mixam bine galbenusurile cu 4 linguri de zahar. Maruntim alunele (eu am macinat o parte, o parte le-am lasat bucati mai mari).
Caramelizam 6 linguri de zahar, apoi adaugam treptat untul taiat bucati. Daca se intareste zaharul lasam sa fiarba pana se topeste. Adaugam galbenusurile mixate amestecand energic, apoi adaugam si alunele. Fierbem pana se intaraste crema, amestecam continuu.
Lasam crema sa se raceasca. Jumatate din crema o punem peste stratul de ciocolata alba, apoi punem blatul al doilea si peste el restul de crema. Lasam la rece pana pregatim ciocolata neagra.
Topim ciocolata neagra cu 100 ml frisca lichida, scoatem tortul din forma si turnam ciocolata neagra peste ultimul strat de crema, lasand sa curga si pe margini.
Ornam cu fulgi de ciocolata. Introducem tortul la rece pentru cateva ore.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii