Facem 2 blaturi de piscot. Eu am facut un blat din 7 oua si unul din 12 oua. Pe cel din 7 oua l-am lasat intreg, iar pe cel din 12 oua, dupa ce a racit l-am taiat in doua.
Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.
Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat. In crema vom pune fisticul si alunele de pamant prajite si maruntite (le-am maruntit cu sucitorul ).
Preparam cafea mai slaba (mai diluata ) in care punem 2 fiole de esenta de rom cand e rece. Cu acest amestec vom insiropa blaturile.
Dupa cum am spus blatul din 12 oua il taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem dulceata de visine (dar puteti pune si de alt fruct daca doriti, daca nu puteti renunta la el ), un rand de crema, apoi blat care vine din nou insiropat, dulceata, crema si apoi blat insiropat.
Dam pe exterior cu un strat de crema subtire si pregatim glazura de ciocolata in felul urmator: 300 gr ciocolata menaj punem la topit pe baie de aburi, adaugam 1 lingura ulei (sau rama cat o nuca) si o lingurita de miere si amestecam pana se omogenizeaza totul. Cand glazura este calduta, mai mult spre rece se toarna peste tort si se uniformizeaza. Se da la rece pana se intareste glazura apoi se trece la ornat cu crema pusa deoparte. Din frisca am facut trandafirii albi cu care am ornat tortul.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii