Tortul Larisei

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Ingrediente ptr blat :
19 oua
19 linguri faina
19 linguri zahar
1 praf de copt
Ingrediente crema:
1 l frisca Megle (sau hulala)
700 gr ciocolata menaj
100 gr fistic
150 gr alune de pamant
Alte ingrediente :
dulceata de visine
cafea
esenta de rom
250 ml frisca pentru ornat
coloranti ciocolata menaj pentru glazura
o lingurita miere albine
ulei

Mod de preparare

Facem 2 blaturi de piscot. Eu am facut un blat din 7 oua si unul din 12 oua. Pe cel din 7 oua l-am lasat intreg, iar pe cel din 12 oua, dupa ce a racit l-am taiat in doua.

Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat. In crema vom pune fisticul si alunele de pamant prajite si maruntite (le-am maruntit cu sucitorul ).
Preparam cafea mai slaba (mai diluata ) in care punem 2 fiole de esenta de rom cand e rece. Cu acest amestec vom insiropa blaturile.

Dupa cum am spus blatul din 12 oua il taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem dulceata de visine (dar puteti pune si de alt fruct daca doriti, daca nu puteti renunta la el ), un rand de crema, apoi blat care vine din nou insiropat, dulceata, crema si apoi blat insiropat.

Dam pe exterior cu un strat de crema subtire si pregatim glazura de ciocolata in felul urmator: 300 gr ciocolata menaj punem la topit pe baie de aburi, adaugam 1 lingura ulei (sau rama cat o nuca) si o lingurita de miere si amestecam pana se omogenizeaza totul. Cand glazura este calduta, mai mult spre rece se toarna peste tort si se uniformizeaza. Se da la rece pana se intareste glazura apoi se trece la ornat cu crema pusa deoparte. Din frisca am facut trandafirii albi cu care am ornat tortul.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tortul Larisei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

marza
•  26.03.2013 17:27:26

ce se intampla daca las la rece numai 5 ore? la rece rece, afara la ger

marza
•  26.03.2013 16:31:50

daca pui la fiert frisca dupa 12 ore cand o mixam mai e ''pufoasa''?

Leila
•  15.04.2011 21:26:51

= tort mare :)))

eliza_eliza
•  15.04.2011 15:18:37

multe oua :D

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tortul Larisei