Tortul Larisei

Complexitate
redusa
Tortul Larisei

Ingrediente

  • Ingrediente ptr blat :
  • 19 oua
  • 19 linguri faina
  • 19 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 1 l frisca Megle (sau hulala)
  • 700 gr ciocolata menaj
  • 100 gr fistic
  • 150 gr alune de pamant
  • Alte ingrediente :
  • dulceata de visine
  • cafea
  • esenta de rom
  • 250 ml frisca pentru ornat
  • coloranti ciocolata menaj pentru glazura
  • o lingurita miere albine
  • ulei

Mod de preparare

Facem 2 blaturi de piscot. Eu am facut un blat din 7 oua si unul din 12 oua. Pe cel din 7 oua l-am lasat intreg, iar pe cel din 12 oua, dupa ce a racit l-am taiat in doua.

Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat. In crema vom pune fisticul si alunele de pamant prajite si maruntite (le-am maruntit cu sucitorul ).
Preparam cafea mai slaba (mai diluata ) in care punem 2 fiole de esenta de rom cand e rece. Cu acest amestec vom insiropa blaturile.

Dupa cum am spus blatul din 12 oua il taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem dulceata de visine (dar puteti pune si de alt fruct daca doriti, daca nu puteti renunta la el ), un rand de crema, apoi blat care vine din nou insiropat, dulceata, crema si apoi blat insiropat.

Dam pe exterior cu un strat de crema subtire si pregatim glazura de ciocolata in felul urmator: 300 gr ciocolata menaj punem la topit pe baie de aburi, adaugam 1 lingura ulei (sau rama cat o nuca) si o lingurita de miere si amestecam pana se omogenizeaza totul. Cand glazura este calduta, mai mult spre rece se toarna peste tort si se uniformizeaza. Se da la rece pana se intareste glazura apoi se trece la ornat cu crema pusa deoparte. Din frisca am facut trandafirii albi cu care am ornat tortul.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.