Tortul Larisei

Complexitate
redusa
Tortul Larisei

Ingrediente

  • Ingrediente ptr blat :
  • 19 oua
  • 19 linguri faina
  • 19 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 1 l frisca Megle (sau hulala)
  • 700 gr ciocolata menaj
  • 100 gr fistic
  • 150 gr alune de pamant
  • Alte ingrediente :
  • dulceata de visine
  • cafea
  • esenta de rom
  • 250 ml frisca pentru ornat
  • coloranti ciocolata menaj pentru glazura
  • o lingurita miere albine
  • ulei

Mod de preparare

Facem 2 blaturi de piscot. Eu am facut un blat din 7 oua si unul din 12 oua. Pe cel din 7 oua l-am lasat intreg, iar pe cel din 12 oua, dupa ce a racit l-am taiat in doua.

Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat. In crema vom pune fisticul si alunele de pamant prajite si maruntite (le-am maruntit cu sucitorul ).
Preparam cafea mai slaba (mai diluata ) in care punem 2 fiole de esenta de rom cand e rece. Cu acest amestec vom insiropa blaturile.

Dupa cum am spus blatul din 12 oua il taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem dulceata de visine (dar puteti pune si de alt fruct daca doriti, daca nu puteti renunta la el ), un rand de crema, apoi blat care vine din nou insiropat, dulceata, crema si apoi blat insiropat.

Dam pe exterior cu un strat de crema subtire si pregatim glazura de ciocolata in felul urmator: 300 gr ciocolata menaj punem la topit pe baie de aburi, adaugam 1 lingura ulei (sau rama cat o nuca) si o lingurita de miere si amestecam pana se omogenizeaza totul. Cand glazura este calduta, mai mult spre rece se toarna peste tort si se uniformizeaza. Se da la rece pana se intareste glazura apoi se trece la ornat cu crema pusa deoparte. Din frisca am facut trandafirii albi cu care am ornat tortul.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia