Tortul copilariei

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tortul copilariei

Ingrediente

  • -6 oua
  • -6 linguri de zahar
  • -3 linguri faina de grau
  • -1 plic zahar vanilat
  • -4 linguri nuca macinata
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingura otet de mere
  • -1 lingura cacao
  • -100 gr margarina
  • Ingrediente pentru crema:
  • -4 oua
  • -1 l lapte dulce
  • -12 linguri zahar
  • -100 gr ciocolata
  • -200 gr faina de grau
  • -1 esenta de rom
  • -200 gr margarina
  • -2 linguri cacao
  • Ingrediente pentru insiropat si ornat:
  • -4 linguri nuca macinata
  • -100 ml sirop din compot de prune
  • -2-3 prune din compot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat; se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa, apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata, cacao, faina de grau, praful de copt stins cu otet si margarina topita la bain marie; se omogenizeaza bine si se toarna compozitia intr-o tava in care se pune hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit si se coace blatul la foc potrivit. Cand intra scobitoarea in blat si iese curata, inseamna ca blatul este copt. Se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru crema :
Se pun ouale intr-un vas si se mixeaza.
Intr-un vas, se pune faina in amestec cu cacao, se omogenizeaza, se adauga 200 ml lapte dulce, fiert si racit la temparatura camerei, si se mixeaza pana se obtine o pasta.
Intr-o oala, se toarna restul de lapte, zaharul, ouale batute, compozitia obtinuta din faina, lapte si cacao, ciocolata topita la bain marie si se fierbe totul la foc potrivit, amestecand mereu, pana se obtine o crema foarte densa. Cand se arunca bule deasupra compozitiei, oprim focul, se adauga margarina si se amesteca pana se incorporeaza.

Cand blatul s-a racit, se taie in trei foi pe orizontala, se pune o foaie pe platou, se insiropeaza cu patru linguri de sirop de compot de prune si se toarna cam 30% din crema. Se mai pune o foaie, se insiropeaza si se mai pune 30% din crema. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza, se toarna restul de compozitie peste tort si se intinde peste tot. Se poate folosi un cutit zimtat, sa iasa ornat in mod placut. Se stropeste apoi cu nuca macinata si se orneaza cu felii de prune din compot. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa