Tortul copilariei

Postat pe: 20-02-2017
(0)

Ingrediente

6 oua
6 linguri de zahar
3 linguri faina de grau
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
4 linguri nuca macinata
1 lingura otet de mere
1 lingura cacao
100 gr margarina
Ingrediente pentru crema:
4 oua
1 l lapte dulce
12 linguri zahar
100 gr ciocolata
200 gr faina de grau
1 esenta de rom
200 gr margarina
2 linguri cacao
Ingrediente pentru insiropat si ornat:
4 linguri nuca macinata
100 ml sirop din compot de prune
2-3 prune din compot

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

10 portii
Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat; se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa, apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata, cacao, faina de grau, praful de copt stins cu otet si margarina topita la bain marie; se omogenizeaza bine si se toarna compozitia intr-o tava in care se pune hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit si se coace blatul la foc potrivit. Cand intra scobitoarea in blat si iese curata, inseamna ca blatul este copt. Se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru crema :
Se pun ouale intr-un vas si se mixeaza.
Intr-un vas, se pune faina in amestec cu cacao, se omogenizeaza, se adauga 200 ml lapte dulce, fiert si racit la temparatura camerei, si se mixeaza pana se obtine o pasta.
Intr-o oala, se toarna restul de lapte, zaharul, ouale batute, compozitia obtinuta din faina, lapte si cacao, ciocolata topita la bain marie si se fierbe totul la foc potrivit, amestecand mereu, pana se obtine o crema foarte densa. Cand se arunca bule deasupra compozitiei, oprim focul, se adauga margarina si se amesteca pana se incorporeaza.

Cand blatul s-a racit, se taie in trei foi pe orizontala, se pune o foaie pe platou, se insiropeaza cu patru linguri de sirop de compot de prune si se toarna cam 30% din crema. Se mai pune o foaie, se insiropeaza si se mai pune 30% din crema. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza, se toarna restul de compozitie peste tort si se intinde peste tot. Se poate folosi un cutit zimtat, sa iasa ornat in mod placut. Se stropeste apoi cu nuca macinata si se orneaza cu felii de prune din compot. Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tortul copilariei" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Imi aduc cu drag aminte de bunica mea cea iubita, la care mergeam mereu si la care casa era un paradis de culori si mirosuri ce iti trezea simturile si narile ni se lateau si ni se lungeau dupa bunatatile facute de ea. Nu ii trebuiau prea multe ingrediente, dar tot ce facea ea, facea cu multa dragoste fata de nepotii ei si fata de toti cei ce ii calcau pragul. Cum sa nu iubesti acele vremuri si cum sa nu iti doresti ca, din cand in cand, sa te intorci la acei ani, la mirosul si gustul copilariei!

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tortul copilariei