Tortul Antoniei

Complexitate
redusa
Tortul Antoniei

Ingrediente

  • 250 g ricotta sau branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 75 g cacao amara
  • 1 praf de copt
  • 100 g unt
  • 80 g faina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amara

Mod de preparare

Este un tort foarte renumit in Italia, in special pentru sarbatorirea zilelor de nastere la copii si langa o cana de cafea cu lapte dimineata.

Se pune ricotta cu zaharul si se mixeaza bine, dupa care se adauga ouale unul cate unul, cacaua cernuta, faina amestecata cu praful de copt cernuta si la urma untul topit si racit. Se mixeaza bine pana devine o crema tip mousse.

Se tapeteaza o forma de 20 cm cu hartie de copt, se unge forma cu unt dupa care se pune hartia asa se lipeste bine. Se coce la 180 grade pentru 30 minute, cuptorul trebuie sa fie preincalzit. Cand s-a racit se topeste 100 g ciocolata si se glaseaza deasupra se pot pune bombonele colorate sau argintii, sau se poate orna dupa imaginatie. e deliciossss.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Dovlecei in ulei
Bucataras.RO

Dovlecei in ulei

Imi plac foarte mult dovleceii copti ori prajiti, serviti cu mujdei de usturoi. Si cam atat :) Am vazut insa la Gina Bradea,...

Dovlecei in ulei
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala