Torta Tenerina/ Ferrarese (Prajitura cu Ciocolata)

Complexitate
redusa
Torta Tenerina/ Ferrarese (Prajitura cu Ciocolata)

Ingrediente

  • 250 gr ciocolata neagra
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 60 gr faina 00

Mod de preparare

- Se topeste untul si ciocolata

- Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si se adauga faina cernuta

- Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena

- Albusuri de ou batute spuma si se incorporeze usor albusul de ou in restul compozitiei amestecand de jos in sus.

- Ungem cu unt si presaram faina in forma de tort (diametru 24 cm) şi turnam amestecul, nivelam

- Coaceţi în cuptorul preincalzit la 170 la 180 grade C timp de 20-25 de minute (maxim, poate si mai putin, depinde de cuptorul vostru)
Prajitura este perfecta atunci cand se formează un voal la suprafata usor crocant, dar se intelege ca interiorul aste o inima de ciocolata moale, deci dc puneti mina pe prajitura in cuptor si deasupra s-a format un strat care nu se lipeste de degete, nu va intra degetele in prajitura - evident fara sa apasati.

Nu se maninca calda.

Eu am presarat-o cu cacao in centru si cu cocos ras pe margini si am ornat cu bezele, dar cum spuneam traditional se pudreaza numai cuzahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc