Torta Tenerina/ Ferrarese (Prajitura cu Ciocolata)

Complexitate
redusa
Torta Tenerina/ Ferrarese (Prajitura cu Ciocolata)

Ingrediente

  • 250 gr ciocolata neagra
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 60 gr faina 00

Mod de preparare

- Se topeste untul si ciocolata

- Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si se adauga faina cernuta

- Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena

- Albusuri de ou batute spuma si se incorporeze usor albusul de ou in restul compozitiei amestecand de jos in sus.

- Ungem cu unt si presaram faina in forma de tort (diametru 24 cm) şi turnam amestecul, nivelam

- Coaceţi în cuptorul preincalzit la 170 la 180 grade C timp de 20-25 de minute (maxim, poate si mai putin, depinde de cuptorul vostru)
Prajitura este perfecta atunci cand se formează un voal la suprafata usor crocant, dar se intelege ca interiorul aste o inima de ciocolata moale, deci dc puneti mina pe prajitura in cuptor si deasupra s-a format un strat care nu se lipeste de degete, nu va intra degetele in prajitura - evident fara sa apasati.

Nu se maninca calda.

Eu am presarat-o cu cacao in centru si cu cocos ras pe margini si am ornat cu bezele, dar cum spuneam traditional se pudreaza numai cuzahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia