Torta Tenerina/ Ferrarese (Prajitura cu Ciocolata)

Postat pe: 24-03-2011
(1)

Ingrediente

250 gr ciocolata neagra
150 gr unt
100 gr zahar
3 oua
60 gr faina 00

Mod de preparare

- Se topeste untul si ciocolata

- Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si se adauga faina cernuta

- Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena

- Albusuri de ou batute spuma si se incorporeze usor albusul de ou in restul compozitiei amestecand de jos in sus.

- Ungem cu unt si presaram faina in forma de tort (diametru 24 cm) şi turnam amestecul, nivelam

- Coaceţi în cuptorul preincalzit la 170 la 180 grade C timp de 20-25 de minute (maxim, poate si mai putin, depinde de cuptorul vostru)
Prajitura este perfecta atunci cand se formează un voal la suprafata usor crocant, dar se intelege ca interiorul aste o inima de ciocolata moale, deci dc puneti mina pe prajitura in cuptor si deasupra s-a format un strat care nu se lipeste de degete, nu va intra degetele in prajitura - evident fara sa apasati.

Nu se maninca calda.

Eu am presarat-o cu cacao in centru si cu cocos ras pe margini si am ornat cu bezele, dar cum spuneam traditional se pudreaza numai cuzahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Torta Tenerina/ Ferrarese (Prajitura cu Ciocolata)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta64
•  13.06.2011 10:57:02

Azi o fac iar ...este foarte buna!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Torta Tenerina/ Ferrarese (Prajitura cu Ciocolata)