- Se topeste untul si ciocolata
- Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si se adauga faina cernuta
- Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena
- Albusuri de ou batute spuma si se incorporeze usor albusul de ou in restul compozitiei amestecand de jos in sus.
- Ungem cu unt si presaram faina in forma de tort (diametru 24 cm) şi turnam amestecul, nivelam
- Coaceţi în cuptorul preincalzit la 170 la 180 grade C timp de 20-25 de minute (maxim, poate si mai putin, depinde de cuptorul vostru)
Prajitura este perfecta atunci cand se formează un voal la suprafata usor crocant, dar se intelege ca interiorul aste o inima de ciocolata moale, deci dc puneti mina pe prajitura in cuptor si deasupra s-a format un strat care nu se lipeste de degete, nu va intra degetele in prajitura - evident fara sa apasati.
Nu se maninca calda.
Eu am presarat-o cu cacao in centru si cu cocos ras pe margini si am ornat cu bezele, dar cum spuneam traditional se pudreaza numai cuzahar pudra.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii