Torta Morbida di Ricotta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g faina
  • 120 g zahar
  • 100g margarina (burro)
  • 1 plic drojdie (eu folosesc Pane di Angeli)
  • 1 ou
  • 1 lingurita scortisoara sau lamaie rasa
  • Pentru crema:
  • 650 g ricotta
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 50 g stafide
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron cu zahar, oul, drojdia, scortisoara (sau lamaie rasa) si margarina. Se amesteca cu mainile pana cand se obtine un continut sfaramat.
Se lasa in frigider 30 de minute.

Intre timp se pune ricotta, ouale, zaharul, si putina scortisoara pana cand obtii un aluat omogen.

Adaugi stafidele (mai intai le inmoi in apa calda)

Pui in cuptor stratul cu multe sfaramaturi (briciole) pui crema si pe urma termini cu restul de aluat sfaramat ....

Se lasa pentru 40 de minute la 180 grade C
Se serveste rece ...

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa