Torta cu Lichior de Oua, Mascarpone Frisca si Capsuni

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Torta cu Lichior de Oua, Mascarpone Frisca si Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -200 grame zahar
  • -200 ml de lichior de oua (sau suc de portocale, sau suc de mere )
  • -200 ml ulei
  • -300 grame de faina
  • -un pachetel de praf de copt
  • Pentru varianta de blat de ciocolata se adauga 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • -500 grame branza Italiana Mascarpone (ca o smantana groasa si grasa)
  • -125 grame zahar praf (eu am pus zahar dupa gust)
  • -100 ml lichior de oua
  • -un pachetel de gelatina (praf)
  • -400 ml de frişca batuta, cu2-3 pachetele de zahar vanilat
  • -Separat 500 grame de capsuni curatate, taiate marunt si puse cu doua pachetele de zahar vanilat
  • -Capsunile le lasam sa stea un pic cu zaharul (10-15 minute)

Mod de preparare

Blatul:
Ouale se bat cu zaharul pana se omogenizeaza, se adauga lichiorul de oua, (sau sucul de portocala, sau sucul de mere ). Se toarna treptat uleiul.

-Faina si praful de copt se amesteca impreuna, se cerne si-apoi se amesteca cu compozitia de mai sus.

-Daca dorim ca blatul sa fie de ciocolata, atunci adaugam 2 linguri de cacao, pe care le amestecam cu faina si praful de copt.

-Se coace intr-o forma rotunda de 26 cm diametru pe care o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt (jos si marginile).
-Tava se imbraca pe dinafara cu un prosop ud si prins cu un ac de siguranta, ca sa stea fix pe tava.

-Se coace la temperatura de 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Se face proba de betisor.

-Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia in doua sau in trei parti egale. Dupa asta, pe langa partea de jos a blatului se pune cercul reglabil de tort. Se regleaza pe marimea blatului, dupa care se poate incepe cu umplerea tortei.
Se umple cu urmatoarea crema:

Crema:
-Gelatina se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa rece, se lasa sa stea 10-15 minute, dupa care se topeste in baie de aburi, sau in cuptorul cu microunde, doar atat sa se topeasca complet, dar sa nu fie prea fierbinte.

-Mascarpone se freaca cu zaharul praf, dupa care se adauga lichiorul cate putin, avind grija sa nu se taie. Se iau cateva linguri din compozitia de branza si se amesteca cu gelatina repede sa nu se faca cocoloase, dupa care se ameseca cu restul compozitiei de branza.

-Frisca se bate bine cu zaharul vanilat, pana sta pe tel, dar avand grija sa nu se taie. Se amesteca usor totul ampreuna, amestecand de jos an sus.

-Se pun capsunile la scurs de zeama lasata.

-Foaia de blat se insiropeaza cu lichior de oua (sau cu zeama de la capsuni, sau cu un sirop facut cu zahar vanilat si apa). Se unge un strat mai subtire cu crema pe foaia de blat, si se pune jumatate din cantitatea de capsuni, rasfirandu-le pe toata suprafata. Dupa care se mai pune un strat de crema peste capsuni.

Blatul din mijloc se insiropeaza se pune crema si capsuni, dupa care se acopera cu ultima foaie de blat. Se da la rece citeva ore, dupa care se orneaza dupa dorinta.

E o reteta foarte buna si gustoasa Mmmmmm Mmmmmm Mmmmmm
Va doresc pofta buna!

Este un aluat ca si pentru chec.
Cantitatea este suficienta, pentru o forma rotunda de 26 cm.
-Avantajos la acest blat este ca nu trebuie sa-l faceti cu o zi inainte, ca la blatul normal de tort. Nu se farama si ramane totusi moale si pufos. Mmmmmm Mmmmmm

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura