Torta cu Lichior de Oua, Mascarpone Frisca si Capsuni

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Blat:
4 oua
200 grame zahar
200 ml de lichior de oua (sau suc de portocale, sau suc de mere )
200 ml ulei
300 grame de faina
un pachetel de praf de copt
Pentru varianta de blat de ciocolata se adauga 2 linguri de cacao
Crema:
500 grame branza Italiana Mascarpone (ca o smantana groasa si grasa)
125 grame zahar praf (eu am pus zahar dupa gust)
100 ml lichior de oua
un pachetel de gelatina (praf)
400 ml de frişca batuta, cu2-3 pachetele de zahar vanilat
Separat 500 grame de capsuni curatate, taiate marunt si puse cu doua pachetele de zahar vanilat
Capsunile le lasam sa stea un pic cu zaharul (10-15 minute)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Blatul:
Ouale se bat cu zaharul pana se omogenizeaza, se adauga lichiorul de oua, (sau sucul de portocala, sau sucul de mere ). Se toarna treptat uleiul.

-Faina si praful de copt se amesteca impreuna, se cerne si-apoi se amesteca cu compozitia de mai sus.

-Daca dorim ca blatul sa fie de ciocolata, atunci adaugam 2 linguri de cacao, pe care le amestecam cu faina si praful de copt.

-Se coace intr-o forma rotunda de 26 cm diametru pe care o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt (jos si marginile).
-Tava se imbraca pe dinafara cu un prosop ud si prins cu un ac de siguranta, ca sa stea fix pe tava.

-Se coace la temperatura de 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Se face proba de betisor.

-Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia in doua sau in trei parti egale. Dupa asta, pe langa partea de jos a blatului se pune cercul reglabil de tort. Se regleaza pe marimea blatului, dupa care se poate incepe cu umplerea tortei.
Se umple cu urmatoarea crema:

Crema:
-Gelatina se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa rece, se lasa sa stea 10-15 minute, dupa care se topeste in baie de aburi, sau in cuptorul cu microunde, doar atat sa se topeasca complet, dar sa nu fie prea fierbinte.

-Mascarpone se freaca cu zaharul praf, dupa care se adauga lichiorul cate putin, avind grija sa nu se taie. Se iau cateva linguri din compozitia de branza si se amesteca cu gelatina repede sa nu se faca cocoloase, dupa care se ameseca cu restul compozitiei de branza.

-Frisca se bate bine cu zaharul vanilat, pana sta pe tel, dar avand grija sa nu se taie. Se amesteca usor totul ampreuna, amestecand de jos an sus.

-Se pun capsunile la scurs de zeama lasata.

-Foaia de blat se insiropeaza cu lichior de oua (sau cu zeama de la capsuni, sau cu un sirop facut cu zahar vanilat si apa). Se unge un strat mai subtire cu crema pe foaia de blat, si se pune jumatate din cantitatea de capsuni, rasfirandu-le pe toata suprafata. Dupa care se mai pune un strat de crema peste capsuni.

Blatul din mijloc se insiropeaza se pune crema si capsuni, dupa care se acopera cu ultima foaie de blat. Se da la rece citeva ore, dupa care se orneaza dupa dorinta.

E o reteta foarte buna si gustoasa Mmmmmm Mmmmmm Mmmmmm
Va doresc pofta buna!

Este un aluat ca si pentru chec.
Cantitatea este suficienta, pentru o forma rotunda de 26 cm.
-Avantajos la acest blat este ca nu trebuie sa-l faceti cu o zi inainte, ca la blatul normal de tort. Nu se farama si ramane totusi moale si pufos. Mmmmmm Mmmmmm

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Torta cu Lichior de Oua, Mascarpone Frisca si Capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

remus_35
•  07.08.2014 15:08:03

Frumos desenate florile pe tort. O sa o punem in practica pentru ca arata prea bine :) .

marianac_68
•  28.06.2010 16:35:31

Multumesc Lucia si Anca!

Merita sa probati reteta e foarte buna si gustoasa,mai ales cu capsuni

lucia_bp
•  18.06.2010 13:15:01

Foarte bun acest tort !
L-ai decorat mi-nu-nat !
Felicitari !

pupi
•  20.05.2010 23:23:25

imi place tortuletul asta...uite ca nu l-am vazut cand l-ai postat...ma refer la reteta.....am vazut doar pozele inainte de reteta...mersi

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Torta cu Lichior de Oua, Mascarpone Frisca si Capsuni