Torta cu Lichior de Oua, Mascarpone Frisca si Capsuni

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Torta cu Lichior de Oua, Mascarpone Frisca si Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -200 grame zahar
  • -200 ml de lichior de oua (sau suc de portocale, sau suc de mere )
  • -200 ml ulei
  • -300 grame de faina
  • -un pachetel de praf de copt
  • Pentru varianta de blat de ciocolata se adauga 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • -500 grame branza Italiana Mascarpone (ca o smantana groasa si grasa)
  • -125 grame zahar praf (eu am pus zahar dupa gust)
  • -100 ml lichior de oua
  • -un pachetel de gelatina (praf)
  • -400 ml de frişca batuta, cu2-3 pachetele de zahar vanilat
  • -Separat 500 grame de capsuni curatate, taiate marunt si puse cu doua pachetele de zahar vanilat
  • -Capsunile le lasam sa stea un pic cu zaharul (10-15 minute)

Mod de preparare

Blatul:
Ouale se bat cu zaharul pana se omogenizeaza, se adauga lichiorul de oua, (sau sucul de portocala, sau sucul de mere ). Se toarna treptat uleiul.

-Faina si praful de copt se amesteca impreuna, se cerne si-apoi se amesteca cu compozitia de mai sus.

-Daca dorim ca blatul sa fie de ciocolata, atunci adaugam 2 linguri de cacao, pe care le amestecam cu faina si praful de copt.

-Se coace intr-o forma rotunda de 26 cm diametru pe care o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt (jos si marginile).
-Tava se imbraca pe dinafara cu un prosop ud si prins cu un ac de siguranta, ca sa stea fix pe tava.

-Se coace la temperatura de 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Se face proba de betisor.

-Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia in doua sau in trei parti egale. Dupa asta, pe langa partea de jos a blatului se pune cercul reglabil de tort. Se regleaza pe marimea blatului, dupa care se poate incepe cu umplerea tortei.
Se umple cu urmatoarea crema:

Crema:
-Gelatina se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa rece, se lasa sa stea 10-15 minute, dupa care se topeste in baie de aburi, sau in cuptorul cu microunde, doar atat sa se topeasca complet, dar sa nu fie prea fierbinte.

-Mascarpone se freaca cu zaharul praf, dupa care se adauga lichiorul cate putin, avind grija sa nu se taie. Se iau cateva linguri din compozitia de branza si se amesteca cu gelatina repede sa nu se faca cocoloase, dupa care se ameseca cu restul compozitiei de branza.

-Frisca se bate bine cu zaharul vanilat, pana sta pe tel, dar avand grija sa nu se taie. Se amesteca usor totul ampreuna, amestecand de jos an sus.

-Se pun capsunile la scurs de zeama lasata.

-Foaia de blat se insiropeaza cu lichior de oua (sau cu zeama de la capsuni, sau cu un sirop facut cu zahar vanilat si apa). Se unge un strat mai subtire cu crema pe foaia de blat, si se pune jumatate din cantitatea de capsuni, rasfirandu-le pe toata suprafata. Dupa care se mai pune un strat de crema peste capsuni.

Blatul din mijloc se insiropeaza se pune crema si capsuni, dupa care se acopera cu ultima foaie de blat. Se da la rece citeva ore, dupa care se orneaza dupa dorinta.

E o reteta foarte buna si gustoasa Mmmmmm Mmmmmm Mmmmmm
Va doresc pofta buna!

Este un aluat ca si pentru chec.
Cantitatea este suficienta, pentru o forma rotunda de 26 cm.
-Avantajos la acest blat este ca nu trebuie sa-l faceti cu o zi inainte, ca la blatul normal de tort. Nu se farama si ramane totusi moale si pufos. Mmmmmm Mmmmmm

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Bomboane Raffaello (reteta video)
Bucataras.RO

Bomboane Raffaello (reteta video)

Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....

Bomboane Raffaello (reteta video)
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty