Torta ``alondra``

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

BLATUL:
1 ou
1 cana zahar
3 linguri lapte
3 linguri miere de albine
50g unt
1 lingurita praf de copt
1 cana faina
CREMA:
frisca batuta
nuci pisate
jumatati de nuci pentru ornare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Oul se freaca cu zaharul pina se face spuma. Se adauga laptele, mierea putin incalzita, ca sa fie mai lichida.
Untul trebuie pus pe baia de aburi pentru a fi mai omogen. Se adauga apoi in compozitie. Praful de copt se incorporeaza cu faina si se adauga la compozitie. Daca va pare aluatul moale mai adaugati putina faina.

Compozitia se toarna intr-o forma cu diametrul de 26cm, tapetata cu faina. Se coace la temperaturi de 180-200 grade C timp de 25-30 min.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie pe orizontala, se unge cu frisca, se presara cu nuci. Deasupra se orneaza cu jumatati de nuci.
Torta se lasa la rece 3-4 ore, dupa care se serveste.
POFTA MARE! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Torta ``alondra``" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

tanea
•  19.03.2009 11:56:50

asta e pentru un blat cu diametru de 26cm trebuie 2 blaturi

asa
•  15.03.2009 11:37:18

Nu iese prea mica dintr-un ou si putin lapte?

tanea
•  26.02.2009 18:56:31

SUPER GUSTOS SI REPEDE. E O RECETA CLASICA PE GUSTUL INTREGII FAMILII.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Torta ``alondra``