Oul se freaca cu zaharul pina se face spuma. Se adauga laptele, mierea putin incalzita, ca sa fie mai lichida.
Untul trebuie pus pe baia de aburi pentru a fi mai omogen. Se adauga apoi in compozitie. Praful de copt se incorporeaza cu faina si se adauga la compozitie. Daca va pare aluatul moale mai adaugati putina faina.
Compozitia se toarna intr-o forma cu diametrul de 26cm, tapetata cu faina. Se coace la temperaturi de 180-200 grade C timp de 25-30 min.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie pe orizontala, se unge cu frisca, se presara cu nuci. Deasupra se orneaza cu jumatati de nuci.
Torta se lasa la rece 3-4 ore, dupa care se serveste.
POFTA MARE! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioasePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii