Oul se freaca cu zaharul pina se face spuma. Se adauga laptele, mierea putin incalzita, ca sa fie mai lichida.
Untul trebuie pus pe baia de aburi pentru a fi mai omogen. Se adauga apoi in compozitie. Praful de copt se incorporeaza cu faina si se adauga la compozitie. Daca va pare aluatul moale mai adaugati putina faina.
Compozitia se toarna intr-o forma cu diametrul de 26cm, tapetata cu faina. Se coace la temperaturi de 180-200 grade C timp de 25-30 min.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie pe orizontala, se unge cu frisca, se presara cu nuci. Deasupra se orneaza cu jumatati de nuci.
Torta se lasa la rece 3-4 ore, dupa care se serveste.
POFTA MARE! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu