Ingrediente
● Stratul 1 |
● 3 oua |
● 1 plic zahar vanilat |
● 6 linguri zahar praf |
● 2 linguri cu varf de cacao |
● 150 ml apa |
● 1 plic gelatina fina |
● Stratul 2: |
● 500 ml smantana |
● 6 linguri zahar praf |
● 1 plic gelatina fina |
● 150 ml apa |
● Stratul 3: |
● 2 plicuri gelatina fructe (eu am folosit de la Dr Oetker Tort gelle) |
● 500 ml apa (aceasta cantitate e trecuta pe plic) |
● 4 linguri zahar tos |
Mod de preparare
Stratul 1 :
Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase.
In 150 ml apa punem 1 plic de gelatina si il incalzim pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de tort (forma mea are diametrul de 23 cm) captusita cu folie (am folosit cea de aluminiu caci alta nu aveam la indemana) si se lasa la rece la inchegat (trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.
Stratul 2:
500 ml smantana se amesteca cu 6 linguri zahar praf si adaugam celalt plic de gelatina preparata ca la stratul 1. Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.
Stratul 3:
Intr-un vas punem 4 linguri zahar la care adaugam cele 2 plicuri de gelatina si adaugam treptat apa. Se pune la foc si se fierbe 1 minut de cand da in clocot. Se lasa un pic la racit si se toarna peste stratul 2 (daca il puneti fierbinte peste stratul cu smantana acesta se va topi, deci atentie! ! ! ! ). Se da la rece pentru cateva ore, apoi se poate servi daca doriti si cu frisca sau doar simplu.
Parerea mea: in stratul de smantana daca se adauga si niscavai fructe. . . . e delicios
Este un dulce foarte usor de preparat care nu necesita folosirea cuptorului si e format din 3 straturi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort `Vibrator`" nu uita sa ii faci un review.
Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase.
In 150 ml apa punem 1 plic de gelatina si il incalzim pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de tort (forma mea are diametrul de 23 cm) captusita cu folie (am folosit cea de aluminiu caci alta nu aveam la indemana) si se lasa la rece la inchegat (trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.
Stratul 2:
500 ml smantana se amesteca cu 6 linguri zahar praf si adaugam celalt plic de gelatina preparata ca la stratul 1. Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.
Stratul 3:
Intr-un vas punem 4 linguri zahar la care adaugam cele 2 plicuri de gelatina si adaugam treptat apa. Se pune la foc si se fierbe 1 minut de cand da in clocot. Se lasa un pic la racit si se toarna peste stratul 2 (daca il puneti fierbinte peste stratul cu smantana acesta se va topi, deci atentie! ! ! ! ). Se da la rece pentru cateva ore, apoi se poate servi daca doriti si cu frisca sau doar simplu.
Parerea mea: in stratul de smantana daca se adauga si niscavai fructe. . . . e delicios
Este un dulce foarte usor de preparat care nu necesita folosirea cuptorului si e format din 3 straturi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort `Vibrator`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
doina55
• 08.01.2011 16:00:33
arata bine....am sa incerc si eu dar am sa adaug fructe in fiecare compozitie...chiar arata bine si mi-ai dat o idee...!!!....multumesc
doina55
• 08.01.2011 15:59:37
arata bine....am sa incerc si eu dar am sa adaug fructe in fiecare compozitie...chiar arata bine si mi-ai dat o idee...!!!....multumesc
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 15.11.2012 17:41:36
in ultima poza din ce e facut blatul ala negru de pe deasupra?