Tort Ursulet Iorgo

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort Ursulet Iorgo

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua;
  • 6 linguri de zahar;
  • 3 linguri de faina;
  • 13 linguri cu nuca;
  • o lingurita praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr Oetker
  • 3 linguri (rase) de zahar;
  • 250 ml lapte
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 6 linguri zahar
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Oetker
  • 3 linguri (rase) de zahar;
  • 250 ml lapte

Mod de preparare

Pentru nepotelul meu, Iorgo, am pregatit un tort mare, de care sa se poata bucura toata familia. Portii: aprox 30.

Mod de preparare:
Blatul:
Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava patrata pe foaie de copt si se da la cuptor 30-40 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 10-15 minute, apoi se lasa la racit.

Tortul se decupeaza, astfel incat sa arate a ursulet. Apoi se taie in doua parti si se insiropeaza.

Crema de vanilie:
Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru urechile, boticul si labutele ursuletului.


Decorul:
Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de ciocolata cu trufe si rom cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Se orneaza ursuletul.

Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.
Tortul este destul de mare, se obtin cam 30 de portii.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa