Tort Ursulet Iorgo

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort Ursulet Iorgo

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua;
  • 6 linguri de zahar;
  • 3 linguri de faina;
  • 13 linguri cu nuca;
  • o lingurita praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de vanilie Dr Oetker
  • 3 linguri (rase) de zahar;
  • 250 ml lapte
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 6 linguri zahar
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 1 pachet crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Oetker
  • 3 linguri (rase) de zahar;
  • 250 ml lapte

Mod de preparare

Pentru nepotelul meu, Iorgo, am pregatit un tort mare, de care sa se poata bucura toata familia. Portii: aprox 30.

Mod de preparare:
Blatul:
Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava patrata pe foaie de copt si se da la cuptor 30-40 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 10-15 minute, apoi se lasa la racit.

Tortul se decupeaza, astfel incat sa arate a ursulet. Apoi se taie in doua parti si se insiropeaza.

Crema de vanilie:
Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru urechile, boticul si labutele ursuletului.


Decorul:
Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de ciocolata cu trufe si rom cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Se orneaza ursuletul.

Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.
Tortul este destul de mare, se obtin cam 30 de portii.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia