Preincalziti cuptorul la 175 grade. Incalziti laptele, tocati 100 g ciocolata si topiti-o in lapte apoi lasati-o sa se raceasca. Bateti zaharul si untul bine, adaugati ouale pe rand impreuna cu 50 g amidon. Amestecati restul de amidon, faina, 1 lingura de cacao si praful de copt, apoi incorporati totul in laptele cu ciocolata. Turnati aluatul rezultat intr-o forma rotunda (de aproximativ 26 cm) coaceti-l o ora (verificati daca nu cumva e gata mai repede), apoi lasatil sa se raceasca
Incalziti frisca apoi luati-o de pe foc. Tocati ciocolata si topiti-o in frisca, amestecand conyinuu. Turnati-o in 2 castroane si lasati-o cca 2 ore la rece.
Taiati blatul de trei ori pe orizontala si stropiti-l cu rom. Bateti ciocolata din castroane cca 1 min cu telul. Intindeti jumatate din crema ( 1 castron) pe trei dintre blaturi, asezati-l unul peste celalalt. Imbracati tortul in crema ramasa si lasati-l cca 1 ora la frigider.
Il puteti presara cu 2 linguri de cacao si ornati-l cu fulgi de ciocolata. Eu n-am mai pus cacao si fulgi de ciocolata, ci am pus frisca si portocale, mi se parea prea multa ciocolata daca puneam si pe deasupra.
Este o reteta pe care am gasit-o in revista Ioana, nr. 1 din 2010
Aluaturi de casa Reteta am vazut-o la Laura Adamache. Imi place tare mult aluatul, e foarte fraged si se pastreaza asa chiar...
Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie)Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii