Tort Trufa

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

lapte 125 ml
ciocolata amaruie 500g
unt 250 g
zahar 250 g
4 oua
amidon 100 g
faina 250 g
cacao 3 linguri
1 plic praf de copt
600 ml frisca lichida
6 linguri de rom

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 175 grade. Incalziti laptele, tocati 100 g ciocolata si topiti-o in lapte apoi lasati-o sa se raceasca. Bateti zaharul si untul bine, adaugati ouale pe rand impreuna cu 50 g amidon. Amestecati restul de amidon, faina, 1 lingura de cacao si praful de copt, apoi incorporati totul in laptele cu ciocolata. Turnati aluatul rezultat intr-o forma rotunda (de aproximativ 26 cm) coaceti-l o ora (verificati daca nu cumva e gata mai repede), apoi lasatil sa se raceasca

Incalziti frisca apoi luati-o de pe foc. Tocati ciocolata si topiti-o in frisca, amestecand conyinuu. Turnati-o in 2 castroane si lasati-o cca 2 ore la rece.

Taiati blatul de trei ori pe orizontala si stropiti-l cu rom. Bateti ciocolata din castroane cca 1 min cu telul. Intindeti jumatate din crema ( 1 castron) pe trei dintre blaturi, asezati-l unul peste celalalt. Imbracati tortul in crema ramasa si lasati-l cca 1 ora la frigider.

Il puteti presara cu 2 linguri de cacao si ornati-l cu fulgi de ciocolata. Eu n-am mai pus cacao si fulgi de ciocolata, ci am pus frisca si portocale, mi se parea prea multa ciocolata daca puneam si pe deasupra.

Este o reteta pe care am gasit-o in revista Ioana, nr. 1 din 2010
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Trufa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Trufa