Preincalziti cuptorul la 175 grade. Incalziti laptele, tocati 100 g ciocolata si topiti-o in lapte apoi lasati-o sa se raceasca. Bateti zaharul si untul bine, adaugati ouale pe rand impreuna cu 50 g amidon. Amestecati restul de amidon, faina, 1 lingura de cacao si praful de copt, apoi incorporati totul in laptele cu ciocolata. Turnati aluatul rezultat intr-o forma rotunda (de aproximativ 26 cm) coaceti-l o ora (verificati daca nu cumva e gata mai repede), apoi lasatil sa se raceasca
Incalziti frisca apoi luati-o de pe foc. Tocati ciocolata si topiti-o in frisca, amestecand conyinuu. Turnati-o in 2 castroane si lasati-o cca 2 ore la rece.
Taiati blatul de trei ori pe orizontala si stropiti-l cu rom. Bateti ciocolata din castroane cca 1 min cu telul. Intindeti jumatate din crema ( 1 castron) pe trei dintre blaturi, asezati-l unul peste celalalt. Imbracati tortul in crema ramasa si lasati-l cca 1 ora la frigider.
Il puteti presara cu 2 linguri de cacao si ornati-l cu fulgi de ciocolata. Eu n-am mai pus cacao si fulgi de ciocolata, ci am pus frisca si portocale, mi se parea prea multa ciocolata daca puneam si pe deasupra.
Este o reteta pe care am gasit-o in revista Ioana, nr. 1 din 2010
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii