Blat
Frecati untul cu zaharul pana devine spumos si zaharul este complet dizolvat.
Adaugati pe rand ouale.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt si amestecati cu nuca macinata.
Inglobati in compozitia cu unt, alternand cu laptele.
Turnati intr-o tava rotunda cu pereti detasabili (diametru 26 cm) captusita cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Repuneti in tava.
Umplutura de gutui
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Taiati cubulete gutuile spalate si curatate de coaja si casuta samburilor.
Puneti-le pe foc impreuna cu sucul de mere, zaharul, zaharul vanilat si fierbeti 8- 10 min sau pana ce gutuile sunt moi si se sfarma.
Adaugati praful de budinca, omogenizati si lasati la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa.
Dati deoparte si lasati sa se racoreasca putin (cca 2 min).
Inglobati gelatina hidratata si amestecati energic pana la omogenizare.
Turnati peste blatul din tava, nivelati si dati la rece pentru cca 2 ore.
Pentru crema
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Separat, pregatiti o budinca din praful de budinca de vanilie, suc de mere, vin, zahar si coaja rasa de lamaie.
Luati de pe foc, lasati sa se racoresca si inglobati gelatina hidratata.
Omogenizati foarte bine si continuati sa amestecati pana ce crema se raceste.
Bateti 300 ml smantana pentru frisca pana se intareste.
Inglobati-o in crema racita.
Turnati peste crema de gutui, nivelati si dati din nou la rece pentru cca 3 ore.
Bateti restul de smantana pentru frisca (200 ml) si imbracati tortul.
Presarati cu nuca macinata / alune.
Pastrati la rece.
Serviti feliat.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...
Prajitura frageda cu mere, de postMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii