Tort Tiramisu reţetă originală

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort Tiramisu reţetă originală

Ingrediente

  • Tort Tiramisu reţetă originală
  • 2 cutii de mascarpone de 250 g
  • 1 pachet mare piscoturi(400 g)
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri cacao neagra
  • 300 ml cafea espresso indulcita
  • 4 linguri lichior tiramisu

Mod de preparare

Tort Tiramisu reţetă originală

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat .
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema.
In crema de galbenusuri incorporam frisca batuta, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.
Intr-o forma de tort cu inel detașabil (23cm), asezam la baza si pe margini pișcoturi insiropate in cafeaua amestecata cu lichiorul tiramisu. Punem jumatate din crema de mascarpone, inca un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de crema. Pudram cu cacao.
Dam la rece pentru 2- 3 ore. Pofta buna!

Un desert usor si rafinat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)