Tort Tiramisu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Tiramisu

Ingrediente

  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao
  • Crema de vanilie cu mascarpone:
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr amidon
  • 100 gr zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml cafea indulcita
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca mixata
  • ciocolata neagra rasa

Mod de preparare

Am pornit de la Tiramisu reţetă originală si am ajuns la acest tort delicios.

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacao, iar apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava de tort de 18 cm si il coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 20-30 de minute. Il incercam cu o scobitoare. Cand este gata il lasam 5 minute iar apoi il punem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca complet.

Crema de vanilie cu mascarpone:

Incalzim laptele la foc mic. Intr-un vas trebuie sa mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri. Amestecam bine cu un tel. Punem din nou crema la foc mic si amestecam continuu cu un tel pana se ingroasa. Cand este gata acoperim suprafata cremei cu o folie de plastic alimentara ca sa nu se usuce la suprafata. Lasam crema sa se raceasca complet. Mixam frisca foarte bine, iar apoi o incorporam usor in crema de vanilie racita complet. Punem cate 1 lingura si amestecam cu grija de jos in sus. Amestecam branza de mascarpone cu o lingura pana devine cremoasa. O incorporam usor in crema de vanilie si frisca. Punem cate 1 lingura de mascarpone si amestecam cu grija de jos in sus. Taiem blatul in 3 sectiuni. Asezam prima sectiune de blat in forma de cerc detasabil, si il insiropam cu amestecul de cafea. Adaugam 2-3 linguri pline de crema de vanilie si mascarpone si nivelam. Acoperim cu a doua sectiune de blat. Il insiropam si punem restul de crema. Nivelam bine. Insiropam ultima sectiune si acoperim. Lasam tortul la frigider peste noapte. Imbracam tortul in frisca iar deasupra punem ciocolata rasa. Este o minunatie de tort.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
1
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
2
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
3
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Tarta cu dovlecei
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecei

Tarta cu dovlecei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti