Blatul: Se prepara astfel, se pune cacaoa intr-un castron peste care se adauga apa clocotita si se mesteca bine cu telul sa nu mai fie cocoloase, se lasa la racit. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga 150 g zahar si se bat din nou sa se topeasca zaharul.
Galbenusurile se bat cu 150 g zahar pana devin spumoase dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mesteca bine, dupa care se adauga compozitia de cacao care intre timp sa racit un pic apoi incorporati faina si praful de copt amestecati bine cu mixerul sa nu faca cocoloase.
La urma se adauga albusurile mestecand usor de jos in sus sa nu se lase albusurile. Compozitia se pune intr-o tava de 28 cm unsa si tapetata cu faina, se da la cuptor pentru 40 min depinde de cuptor se face testul cu scobitoarea.
Crema: Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un castron pe baie de aburi sau la foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa ca o smantana se adauga 2 linguri de cacao si se lasa la racit, cand sa racorit un pic se adauga untul la temperatura camerei cate un pic si se mesteca bine cu telul pana acesta sa incorporat bine rezulta o crema spumoasa, se pun cele 2 linguri de cacao ramase, esenta de rom se mesteca si se da la rece in frigider sa se intareasca un pic.
Siropul: Apa se pune la fiert cu zaharul cand da in clocot se pune capucino si se amesteca bine, se lasa la racit si se adauga esenta de rom.
Glazura: Se topeste ciocolata impreuna cu 50 ml frisca lichida pe baie de aburi sau in mw daca ciocolata este tare se mai pune frisca lichida pana devine destul de moale ca sa fie intinsa peste blat.
Asamblarea tortului: Se taie blatul racit bine este mai bine daca in facem seara pana dimineata se raceste, acesta se taie in trei. Se pune prima parte de blat se insiropeaza bine se pune jumatate din crema din noi blat -sirop -crema -blat se insiropeaza si se da un pic la rece intre timp se prepara glazura, se intinde bine peste tort si se orneaza dupa imaginatie cu ciocolata rasa, frisca, trandafiri din pasta de zahar .....
Este un tort delicios seamana cu amandina pt cine adora ciocolata este perfect, l-am pregatit pt ziua mea si toti invitati au fost satisfacuti, sper sa reusesc sa pun si poze inca nu stiu cum se face ... scuze
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii