Tort Tip Amandina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Tip Amandina

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 180 ml apa clocotita
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 pachete unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri capucino ciocolata
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata menaj
  • frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: Se prepara astfel, se pune cacaoa intr-un castron peste care se adauga apa clocotita si se mesteca bine cu telul sa nu mai fie cocoloase, se lasa la racit. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga 150 g zahar si se bat din nou sa se topeasca zaharul.

Galbenusurile se bat cu 150 g zahar pana devin spumoase dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mesteca bine, dupa care se adauga compozitia de cacao care intre timp sa racit un pic apoi incorporati faina si praful de copt amestecati bine cu mixerul sa nu faca cocoloase.

La urma se adauga albusurile mestecand usor de jos in sus sa nu se lase albusurile. Compozitia se pune intr-o tava de 28 cm unsa si tapetata cu faina, se da la cuptor pentru 40 min depinde de cuptor se face testul cu scobitoarea.

Crema: Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un castron pe baie de aburi sau la foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa ca o smantana se adauga 2 linguri de cacao si se lasa la racit, cand sa racorit un pic se adauga untul la temperatura camerei cate un pic si se mesteca bine cu telul pana acesta sa incorporat bine rezulta o crema spumoasa, se pun cele 2 linguri de cacao ramase, esenta de rom se mesteca si se da la rece in frigider sa se intareasca un pic.

Siropul: Apa se pune la fiert cu zaharul cand da in clocot se pune capucino si se amesteca bine, se lasa la racit si se adauga esenta de rom.

Glazura: Se topeste ciocolata impreuna cu 50 ml frisca lichida pe baie de aburi sau in mw daca ciocolata este tare se mai pune frisca lichida pana devine destul de moale ca sa fie intinsa peste blat.

Asamblarea tortului: Se taie blatul racit bine este mai bine daca in facem seara pana dimineata se raceste, acesta se taie in trei. Se pune prima parte de blat se insiropeaza bine se pune jumatate din crema din noi blat -sirop -crema -blat se insiropeaza si se da un pic la rece intre timp se prepara glazura, se intinde bine peste tort si se orneaza dupa imaginatie cu ciocolata rasa, frisca, trandafiri din pasta de zahar .....
Este un tort delicios seamana cu amandina pt cine adora ciocolata este perfect, l-am pregatit pt ziua mea si toti invitati au fost satisfacuti, sper sa reusesc sa pun si poze inca nu stiu cum se face ... scuze

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Tochitura dunareana
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti