Am denumit acest tort astfel dintr-un motiv lesne de înțeles...ofera un adevărat concert fructat cu arome de vară...
M-am gândit să îl asociez cu fructe coapte pentru a-i conferi un gust special, original, și o mai mare rezistență în timp ( vorba vine...a dispărut în vreo două zile?).
Pentru blat, pregătim o tavă rotundă cu diametrul de 20 de cm.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecăm făina cu praf de copt.
Separat, mixam ouăle cu zahărul până ce compoziția se deschide la culoare si capătă un aspect cremos.
Se adaugă untul topit ușor răcit, extractul de vanilie. Se mixeaza din nou.
Macul și fulgii de ciocolată, se amestecă în cantitatea de făină, apoi se adaugă treptat în compoziția lichida.
Aluatul rezultat se dă la cuptor, unde se coace cca. 45 de minute.
Se lasă la răcit și se împarte în trei, se insiropeaza, se ung primele două blaturi cu gem, apoi se orneaza cu frișca bătută cu zahărul pudră și extract de vanilie( câte 200 de ml frișcă).
Peste frișcă se așază frumos fructele feliate, amestecate cu vinul, mierea și untul, apoi coapte în prealabil cca. 30 de minute la 180 de grade Celsius.
Fructele trebuie să fie racite și se așază peste frișcă împreună cu o lingura din siropul format .
Tortul se orneaza cu restul de frișcă și fructe coapte, plus alte fructe proaspete și se servește cu sosul rămas de la fructe , usor încălzit sau cu înghețată de orice fel...
E un tort delicios, fructat, de vară...
Poftă bună!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii