Tort Simfonia Fructelor

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Tort Simfonia Fructelor

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 linguri de mac
  • 2 linguri fulgi de ciocolată
  • 200 de grame unt topit
  • 225 de grame făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4 ouă mari
  • 225 de grame zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • sirop din compot aromatizat
  • gem de caise
  • Pentru cremă și umplutura:
  • 600 de ml frișcă lichida
  • 6 linguri de zahăr pudră
  • 3 linguri de extract de vanilie
  • 3 piersici
  • 4 nectarine
  • 4 caise
  • 150 de ml vin roșu dulce
  • 4 linguri de miere
  • 100 de grame unt tăiat cuburi
  • Fructe proaspete pentru ornat

Mod de preparare

Am denumit acest tort astfel dintr-un motiv lesne de înțeles...ofera un adevărat concert fructat cu arome de vară...
M-am gândit să îl asociez cu fructe coapte pentru a-i conferi un gust special, original, și o mai mare rezistență în timp ( vorba vine...a dispărut în vreo două zile😄).
Pentru blat, pregătim o tavă rotundă cu diametrul de 20 de cm.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecăm făina cu praf de copt.
Separat, mixam ouăle cu zahărul până ce compoziția se deschide la culoare si capătă un aspect cremos.
Se adaugă untul topit ușor răcit, extractul de vanilie. Se mixeaza din nou.
Macul și fulgii de ciocolată, se amestecă în cantitatea de făină, apoi se adaugă treptat în compoziția lichida.
Aluatul rezultat se dă la cuptor, unde se coace cca. 45 de minute.
Se lasă la răcit și se împarte în trei, se insiropeaza, se ung primele două blaturi cu gem, apoi se orneaza cu frișca bătută cu zahărul pudră și extract de vanilie( câte 200 de ml frișcă).
Peste frișcă se așază frumos fructele feliate, amestecate cu vinul, mierea și untul, apoi coapte în prealabil cca. 30 de minute la 180 de grade Celsius.
Fructele trebuie să fie racite și se așază peste frișcă împreună cu o lingura din siropul format .
Tortul se orneaza cu restul de frișcă și fructe coapte, plus alte fructe proaspete și se servește cu sosul rămas de la fructe , usor încălzit sau cu înghețată de orice fel...
E un tort delicios, fructat, de vară...
Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune