Tort Simfonia Fructelor

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Tort Simfonia Fructelor

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 linguri de mac
  • 2 linguri fulgi de ciocolată
  • 200 de grame unt topit
  • 225 de grame făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4 ouă mari
  • 225 de grame zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • sirop din compot aromatizat
  • gem de caise
  • Pentru cremă și umplutura:
  • 600 de ml frișcă lichida
  • 6 linguri de zahăr pudră
  • 3 linguri de extract de vanilie
  • 3 piersici
  • 4 nectarine
  • 4 caise
  • 150 de ml vin roșu dulce
  • 4 linguri de miere
  • 100 de grame unt tăiat cuburi
  • Fructe proaspete pentru ornat

Mod de preparare

Am denumit acest tort astfel dintr-un motiv lesne de înțeles...ofera un adevărat concert fructat cu arome de vară...
M-am gândit să îl asociez cu fructe coapte pentru a-i conferi un gust special, original, și o mai mare rezistență în timp ( vorba vine...a dispărut în vreo două zile😄).
Pentru blat, pregătim o tavă rotundă cu diametrul de 20 de cm.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecăm făina cu praf de copt.
Separat, mixam ouăle cu zahărul până ce compoziția se deschide la culoare si capătă un aspect cremos.
Se adaugă untul topit ușor răcit, extractul de vanilie. Se mixeaza din nou.
Macul și fulgii de ciocolată, se amestecă în cantitatea de făină, apoi se adaugă treptat în compoziția lichida.
Aluatul rezultat se dă la cuptor, unde se coace cca. 45 de minute.
Se lasă la răcit și se împarte în trei, se insiropeaza, se ung primele două blaturi cu gem, apoi se orneaza cu frișca bătută cu zahărul pudră și extract de vanilie( câte 200 de ml frișcă).
Peste frișcă se așază frumos fructele feliate, amestecate cu vinul, mierea și untul, apoi coapte în prealabil cca. 30 de minute la 180 de grade Celsius.
Fructele trebuie să fie racite și se așază peste frișcă împreună cu o lingura din siropul format .
Tortul se orneaza cu restul de frișcă și fructe coapte, plus alte fructe proaspete și se servește cu sosul rămas de la fructe , usor încălzit sau cu înghețată de orice fel...
E un tort delicios, fructat, de vară...
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Ce pregatim pentru cina de astazi? Cum nu prea aveam un preparat anume in plan, mi-am amintit de niste paste in 3 culori...

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino