Ingrediente
● Pentru blat: |
● 2 linguri de mac |
● 2 linguri fulgi de ciocolată |
● 200 de grame unt topit |
● 225 de grame făină |
● 1 linguriță praf de copt |
● 4 ouă mari |
● 225 de grame zahăr |
● 1 linguriță extract de vanilie |
● sirop din compot aromatizat |
● gem de caise |
● Pentru cremă și umplutura: |
● 600 de ml frișcă lichida |
● 6 linguri de zahăr pudră |
● 3 linguri de extract de vanilie |
● 3 piersici |
● 4 nectarine |
● 4 caise |
● 150 de ml vin roșu dulce |
● 4 linguri de miere |
● 100 de grame unt tăiat cuburi |
● Fructe proaspete pentru ornat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
15min

PORȚII
10 portii
Am denumit acest tort astfel dintr-un motiv lesne de înțeles...ofera un adevărat concert fructat cu arome de vară...
M-am gândit să îl asociez cu fructe coapte pentru a-i conferi un gust special, original, și o mai mare rezistență în timp ( vorba vine...a dispărut în vreo două zile😄).
Pentru blat, pregătim o tavă rotundă cu diametrul de 20 de cm.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecăm făina cu praf de copt.
Separat, mixam ouăle cu zahărul până ce compoziția se deschide la culoare si capătă un aspect cremos.
Se adaugă untul topit ușor răcit, extractul de vanilie. Se mixeaza din nou.
Macul și fulgii de ciocolată, se amestecă în cantitatea de făină, apoi se adaugă treptat în compoziția lichida.
Aluatul rezultat se dă la cuptor, unde se coace cca. 45 de minute.
Se lasă la răcit și se împarte în trei, se insiropeaza, se ung primele două blaturi cu gem, apoi se orneaza cu frișca bătută cu zahărul pudră și extract de vanilie( câte 200 de ml frișcă).
Peste frișcă se așază frumos fructele feliate, amestecate cu vinul, mierea și untul, apoi coapte în prealabil cca. 30 de minute la 180 de grade Celsius.
Fructele trebuie să fie racite și se așază peste frișcă împreună cu o lingura din siropul format .
Tortul se orneaza cu restul de frișcă și fructe coapte, plus alte fructe proaspete și se servește cu sosul rămas de la fructe , usor încălzit sau cu înghețată de orice fel...
E un tort delicios, fructat, de vară...
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Simfonia Fructelor" nu uita sa ii faci un review.
M-am gândit să îl asociez cu fructe coapte pentru a-i conferi un gust special, original, și o mai mare rezistență în timp ( vorba vine...a dispărut în vreo două zile😄).
Pentru blat, pregătim o tavă rotundă cu diametrul de 20 de cm.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecăm făina cu praf de copt.
Separat, mixam ouăle cu zahărul până ce compoziția se deschide la culoare si capătă un aspect cremos.
Se adaugă untul topit ușor răcit, extractul de vanilie. Se mixeaza din nou.
Macul și fulgii de ciocolată, se amestecă în cantitatea de făină, apoi se adaugă treptat în compoziția lichida.
Aluatul rezultat se dă la cuptor, unde se coace cca. 45 de minute.
Se lasă la răcit și se împarte în trei, se insiropeaza, se ung primele două blaturi cu gem, apoi se orneaza cu frișca bătută cu zahărul pudră și extract de vanilie( câte 200 de ml frișcă).
Peste frișcă se așază frumos fructele feliate, amestecate cu vinul, mierea și untul, apoi coapte în prealabil cca. 30 de minute la 180 de grade Celsius.
Fructele trebuie să fie racite și se așază peste frișcă împreună cu o lingura din siropul format .
Tortul se orneaza cu restul de frișcă și fructe coapte, plus alte fructe proaspete și se servește cu sosul rămas de la fructe , usor încălzit sau cu înghețată de orice fel...
E un tort delicios, fructat, de vară...
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Simfonia Fructelor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany