Tort Scufita Rosie

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Blatul:
100g unt
150g zahar
vanilie
3 oua
200g faina
1/2 plic praf de copt
40ml lapte
1 cutie de compot de visine
2 linguri de cacao sau Nutella
Crema:
250g mascarpone sau Philadelphia sau cremfresch
vanilie
1 lingura de zahar
250g frisca
Glazura:
1 plic de gelatina rosie pentru tarte cu fructe
1 lingura de zahar
250ml de sirop de la compotul de visine

Mod de preparare

Toate ingredientele de la blat (in afara de cacao sau nutella) se amesteca, mai intii cele umede si dupa aia cele uscate. Jumatate din compozitie se toarna intr-o forma de tort (pe care am tapetat-o).

Cealalta jumatate se amesteca cu doua linguri de cacao sau cu Nutella. Si aceasta se toarna in forma peste prima compozitie. Visinele din compot se scurg bine de zeama si se imprastie pe suprafata compozitiei. Se da la cuptor 45 de minutela 175 de grade. Se lasa la racit.

Crema:
Frisca se amesteca cu brinza pe care am frecat-o cu zaharul(in functie si de cit va place de dulce) si cu vanilia. se unge blatul de tort cu crema obtinuta.

Glazura:
Se prepara din pliculetul de gelatina, zahar si siropul de la visinele scurse, si dupa indicatile scrise pe pliculet. Se toarna glazura rosie pe deasupra cremei. Se decoreaza cu bombonele Smarties.
E un tort ideal pentru copii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Scufita Rosie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Scufita Rosie