Tort Red Velvet cu Crema Brandy

Postat pe: 01-03-2014
(0)

Ingrediente

Blat (tava diam de 20 cm + o forma de inima (mica)):
3 oua
150 ml lapte
150 ml ulei
6 linguri zahar
250 g faina
1 plic praf de copt
colorant alimentar rosu
Pentru crema:
2 plicuri crema pentru prajituri Dr Oetker cu aroma de brandy
1 plic praf de frisca
400 ml lapte rece
5 linguri zahar
Pentru ornat: glazura de ciocolata si ornamente

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul, adaugam uleiul ca la maioneza dupa care adaugam alternand laptele si faina. La sfarsit adaugam colorantul alimentar, omogenizam si adaugam albusurile. Amestecam incet, cu dosul unei linguri de lemn, pentru a nu se lasa compozitia.

Umplem forma de inimioara de silicon cam 1/3 cu aluat, restul de aluat il turnam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blaturile cca 40 de minute, pana trec testul cu scobitoarea dupa care le lasam la racit.

Intre timp pregatim crema:
Mixam cremele+frisca+400 ml lapte si dam crema la rece cca 20 de minute.

Taiem blaturile pe din doua si leinsiropm cu un sirop din apa calda, zahar vanilinat si esenta dupa gust. Le umplem cu crema de mai sus si asezam a doua foaie. Imbracam torturile in crema de brandy si le glazuram.

Inimioara o punem peste blatul rotund.

Ornam dupa bunul plac si tinem tortul la rece cca 3 ore, dupa care il putem servi.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Red Velvet cu Crema Brandy" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Red Velvet cu Crema Brandy