Tort Red Velvet cu Crema Brandy

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Red Velvet cu Crema Brandy

Ingrediente

  • Blat (tava diam de 20 cm + o forma de inima (mica)):
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 6 linguri zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • colorant alimentar rosu
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri crema pentru prajituri Dr Oetker cu aroma de brandy
  • 1 plic praf de frisca
  • 400 ml lapte rece
  • 5 linguri zahar
  • Pentru ornat: glazura de ciocolata si ornamente

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul, adaugam uleiul ca la maioneza dupa care adaugam alternand laptele si faina. La sfarsit adaugam colorantul alimentar, omogenizam si adaugam albusurile. Amestecam incet, cu dosul unei linguri de lemn, pentru a nu se lasa compozitia.

Umplem forma de inimioara de silicon cam 1/3 cu aluat, restul de aluat il turnam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blaturile cca 40 de minute, pana trec testul cu scobitoarea dupa care le lasam la racit.

Intre timp pregatim crema:
Mixam cremele+frisca+400 ml lapte si dam crema la rece cca 20 de minute.

Taiem blaturile pe din doua si leinsiropm cu un sirop din apa calda, zahar vanilinat si esenta dupa gust. Le umplem cu crema de mai sus si asezam a doua foaie. Imbracam torturile in crema de brandy si le glazuram.

Inimioara o punem peste blatul rotund.

Ornam dupa bunul plac si tinem tortul la rece cca 3 ore, dupa care il putem servi.
Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia