Tort `rasarit de Soare` (fara Foc)

Complexitate
redusa
Tort `rasarit de Soare` (fara Foc)

Ingrediente

  • Pentru a obtine 12 felii avem nevoie de urmatoarele ingrediente
  • 500 g branza dulce vaca (scoaca)
  • 3 galbenusuri ou
  • 250 ml frisca hulala
  • 1 lingura smantana
  • 250 g zahar praf
  • 140 g margarina Rama
  • 2 pachete gelatina fina alb maruntita (adica 20 g)
  • 1 pachet gelatina pentru torturi transparent
  • 1 pachet gelatina pentru torturi rosu

Mod de preparare

Branza se pasireaza (eu nu l-am pasirat, dar daca aveti rabdare sa o pasirati, tortuletul iese mult mai fin. . . la textura ). Branza o amestecati cu zaharul praf, cele 3 galbenusuri de ou si 140 g Rama (sau unt).

Separat batem spuma cei 250 ml frisca si cand acesta incepe sa se ingroase adaugam 1 lingura de smantana (smantana intareste frisca si asa nu avem nevoie de intaritor) si continuam mixarea pana frisca este batuta. Frisca se adauga la amestecul de branza si amesteca usor pana la omogenizare.

In 100 ml apa punem cele 2 plicuri de gelatina la inmuiat, apoi o incalzim usor (fara sa fiarba! ! ! ) si o adaugam la crema de branza. La crema de branza am adaugat si bastonase de ciocolata, dar este optional. . . puteti adauga stafide daca va plac. . . Amestecam pana se omogenizeaza, apoi amestecul il turnam intr-o forma de tort rotunda in care am pus folie de plastic in prealabil.

Prunele le vom taia in jumate apoi, fiecare jumatate o taiem din nou pe lungime in doua si ornam suprafata tortuletului. Gelatina pentru torturi, o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste prunele frumos aranjate (gelatina transparenta am pus-o pe mijloc iar cea rosie pe margini).

Dam forma cu tortuletul la rece pentru cateva ore bune (de preferat ar fi sa il lasati de pe o zi pe alta la rece! ) dupa care se poate felia si servi.

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Chifteluţe cu susan
Bucataras.RO

Chifteluţe cu susan

Chifteluţe cu susan
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!