Tort Rapid Diplomat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg frisca vegetala
  • 8 oua
  • 1 pachetel de stafide
  • 2 pliculete de gelatina
  • 2 vanili
  • fructe
  • 4 linguri de zahar si o cana de zahar
  • 4 -5 linguri de faina
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se face un blat din 4albuse batute se adauga 4 linguri de zahar, 4 galbenuse, 4-5 linguri de faina si se coace intr-o tava rotunda care se desprinde fundul, dupa racit se taie in doua. Se puna gelatina la inmuiat aprox. 60 ml. apa potrivit de rece, 4 oua intregi se amesteca cu 1 cana de zahar se pune pe soba la foc mic intr-un vas care nu se prinde, dupa ce s-a amestecat zaharul se adauga gelatina si atentie se incalzeste pana la primul clocot, se i-a de pe foc se adauga stafidele si praful de vanili.

Se bate 3/4 din frisca se adauga compozitia cu gelatina peste frisca si fructe taiate cubulete, esenta de rom. In forma care am copt blatul se aseaza o parte din blat peste care se aseaza frisca, peste frisca se pune partea a doua din blat si se da la rece aprox. 4 ore.

Se bate restul de frisca si se orneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc