Se face un blat din 4albuse batute se adauga 4 linguri de zahar, 4 galbenuse, 4-5 linguri de faina si se coace intr-o tava rotunda care se desprinde fundul, dupa racit se taie in doua. Se puna gelatina la inmuiat aprox. 60 ml. apa potrivit de rece, 4 oua intregi se amesteca cu 1 cana de zahar se pune pe soba la foc mic intr-un vas care nu se prinde, dupa ce s-a amestecat zaharul se adauga gelatina si atentie se incalzeste pana la primul clocot, se i-a de pe foc se adauga stafidele si praful de vanili.
Se bate 3/4 din frisca se adauga compozitia cu gelatina peste frisca si fructe taiate cubulete, esenta de rom. In forma care am copt blatul se aseaza o parte din blat peste care se aseaza frisca, peste frisca se pune partea a doua din blat si se da la rece aprox. 4 ore.
Se bate restul de frisca si se orneaza.
Huh ce greu este sa scriu de data aceasta....adica,nu am sa va mint,nu sunt deloc vegan. Mai usor as scrie o postare...
Salata de legumeRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii