Tort Racoritor de Budinca

Complexitate
medie
Tort Racoritor de Budinca

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 oua
  • 3 plicuri budinca de zmeura
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 3 plicuri budinca de lamaie
  • 2 lamai (din cele doua se foloseste interiorul uneia si coaja de la ambele
  • interiorul celeilalte se foloseste la siropul de insiropat)
  • 2 portocale
  • 900 ml lapte
  • 9 linguri zahar pudra
  • 200 g unt
  • Sirop pentru insiropat:
  • 700ml apa
  • Interiorul lamaii folosite la crema
  • 3 linguri zahar
  • Aceasta se imbraca in frisca si se orneaza dupa preferintele fiecaruia

Mod de preparare

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare. Cand s-au intarit se adauga zaharul pudra si se amesteca in continuare pana compozitia este legata bine. Urmatorul pas este adaugarea galbenusurilor, budincii, fainii si a prafului de copt (aceste ingrediente se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos). Compozitia obtinuta se pune intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o forma cu diametrul de 30cm), si se da la cuptor pentru aproximativ 50 minute, foc potrivit.

Pentru a vedea daca este gata se face testul scobitoarei, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie in 3 straturi egale.

Crema:
800 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si coaja rasa de la cele doua lamai. Restul 100 se amesteca cu praful de budinca. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata in lapte. Cand aceasta este gata se adauga untul, amestecand pana se topeste, si cele doua portocale impreuna cu o lamaie taiate cubulete. Aceasta se lasa la racit.

Sirop:
Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si interiorul lamaii ramase de la crema (lamaia se pune taiata felii). Acestea se fierb 5 minute dupa ce apa a dat in clocot. Cand este gata siropul se lasa la racit.

Dupa ce am taiat tortul in trei, un strat se aseaza pe un platou rotund si se insiropeaza, dupa care se pune jumatate din crema. Urmeaza stratul doi, care se insiropeaza si el la randul lui si restul de crema. In final se pune cel de al treilea strat (tot insiropat).
Tortul se imbraca in frisca si se orneaza dupa preferinta fiecaruia (eu am ornat cu forme de gelatina).
Acesta se da la rece pt aproximativ 2 ore (dar indicat pt servire trebuie sa stea aproximatv o zi).
Este un tort racoritor, dulce-acrisor.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
1
Mancaruri cu carne

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata Ruseasca
5
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Parteneri
Supa crema de legume cu parmezan
Bucataras.RO

Supa crema de legume cu parmezan

MIe imi plac tare mult supele creme de legume, in orice combinatie. Le mananc simple, doar cu crutoane si aromate cu putin...

Supa crema de legume cu parmezan
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.