Tort Poveste de Primavara

Postat pe: 16-05-2016
(0)

Ingrediente

Blat:
6 oua
5 linguri zahar
2 linguri (cu varf) faina
7 linguri nuca
un praf de copt
un varf lingurita sare
pentru crema de unt:
200 g unt 80% grasime
4 linguri de zahar
Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
3 lingurite cacao
1 lingurita cafea macinata
pentru sirop avem nevoie de:
apa 500 ml
4 linguri zahar
1 lingurita coaja de portocala la borcan
pentru ornat avem nevoie de:
frisca lichida 200 ml
trandafiri din ciocolata alba
cateva patratele de ciocolata cu lapte
pasta fondant colorata pentru flori de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h:20min
Pentru aniversarea surorii mele am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt si cafea, ornat cu frisca si flori de zahar.

Mod de preparare:
Pentru inceput, am lucrat la florile din pasta fondant in diverse culori, timp de o ora, apoi le-am dat la frigider. De asemenea, am facut si cateva ornamente din ciocolata cu lapte, topita la chocolate fondue.

Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute.

Siropul:
Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

Crema de unt:
Se amesteca bine untul cu zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa, cafeaua pana se obtine o crema consistenta. Se umple tortul cu crema de unt, avand grija sa oprim o lingura de crema si pentru cateva flori de decor.

Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider.
Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu frisca si flori de zahar. Am mai avut si cateva flori de ciocolata alba, pe care le-am pus in mijloc. Veti observa ca au texturi diferite: florile de zahar sunt mai lucioase.


Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Poveste de Primavara" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Poveste de Primavara