Pentru aniversarea surorii mele am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt si cafea, ornat cu frisca si flori de zahar.
Mod de preparare:
Pentru inceput, am lucrat la florile din pasta fondant in diverse culori, timp de o ora, apoi le-am dat la frigider. De asemenea, am facut si cateva ornamente din ciocolata cu lapte, topita la chocolate fondue.
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute.
Siropul:
Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute.
Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.
Crema de unt:
Se amesteca bine untul cu zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa, cafeaua pana se obtine o crema consistenta. Se umple tortul cu crema de unt, avand grija sa oprim o lingura de crema si pentru cateva flori de decor.
Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider.
Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu frisca si flori de zahar. Am mai avut si cateva flori de ciocolata alba, pe care le-am pus in mijloc. Veti observa ca au texturi diferite: florile de zahar sunt mai lucioase.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii