Tort Padurea Intunecata

Postat pe: 18-02-2013
(0)

Ingrediente

unt 250 gr
oua 8 buc
zahar 250 gr
cacao 150 gr
apa 2/3 pahar
faina 2 linguri rase
nuci 50 gr
visine din dulceata
smanatana de frisca 400 gr
sare un varf de cutit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
- se freaca untul spuma dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, amestecand bine pana ce fiecare se incorporeaza, inainte de a-l adauga pe urmatorul;

- separat se pune intr-un vas gros zaharul, un pic de sare si cacaoa si se pune pe foc mic amestecand pana ce zaharul se topeste si prinde mirosul de zahar caramelizat. Se stinge cu apa turnata usurel si se mai lasa pe foc, amestecand pana cand se obtine o crema fluida, de consistenta unei mieri groase;

- cand siropul s-a racit se adauga peste crema de unt frecat cu galbenusuri si se amesteca bine pana cand se obtine o crema omogena;

- compozitia obtinuta se imparte in doua. In prima punem faina si albusurile batute spuma, in a doua nucile maruntite din cutit.

- Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna in ea prima compozitie si se tine la cuptor o jumatate de ora - proba cu scobitoarea esta necesara fiindca aluatul este deosebit de greu si mocirlos;

- se scoate si se lasa la racit. Se taie blatul in doua si se umple in felul urmator: punem intai crema cu nuci maruntite, un strat de frisca in care presaram visinele din dulceata si inca un strat de frisca. Se pune capac a doua felie de blat si se incepe ornarea;

- se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu visine, nuca ori scalii de ciocolata.
- insiroparea nu este necesara la acest fel de blat deoarece este umed in interior.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Padurea Intunecata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Padurea Intunecata