Albusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare. Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva.
Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se mixeaza cateva secunde.Punem uleiul si mixam din nou.
Faina se amesteca cu cocosul,se pune peste albusuri impreuna cu coaja rasa si se amesteca bine.
Se tapeteaza o forma cu hartie de copt (24cm diametru) si se toarna compozitia.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute sau pana cand acesta este gata.
Cand sa copt,se scoate din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca complet,dupa care se taie pe orizontala.
Pentru crema:
Se hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi se dizolva pe baie de aburi.
Se mixeaza frisca lichida pana cand aceasta creste in volum si devine aerata.
Visinele se spala bine, se curata de samburi si se pun in robotul de bucatarie pana cand devine o pasta,se amesteca cu frisca mixata.
Se pune si gelatina calduta si se mixeaza cateva minute.
Pentru insiropare:
Se pune zaharul impreuna cu apa la foc mic pentru circa 5 minute,dupa care se lasa sa se raceasca.
Se pune o felie de blat de tort intr-un inel reglabil pentru torturi,se insiropeaza,se pune crema de visine si se da la frigider pentru circa 2 ore.
Punem cealalta felie de blat,se insiropeaza si se da la frigider pentru alte 2 ore.
Crema pentru exterior:
Se mixeaza frisca lichida rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata.
Se scoate tortul din inelul reglabil,se imbraca tortul cu frisca obtinuta,si se acopera peste tot cu fulgi de cocos.
Deasupra se orneaza cu fulgi de cocos,fulgi de ciocolata alba si coacaze.
Se da la rece pentru 2 ore dupa care se poate servii.
Pofta buna
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraInghetata de vanilie este cea mai iubita si mai populara inghetata din lume. Se gaseste in multe forme, impreuna cu alte...
Inghetata de vanilie (reteta video)Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii