Tort Multicolor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Multicolor

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 20 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 litru de lapte
  • 3 plicuri de budinca de vanilie
  • 10 linguri de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 gr frisca

Mod de preparare

Mod de preparare:
Albusurile se bat bine impreuna cu apa. Adaugam zahrul in ploaie si continuam sa betem pana se topeste tot zaharul. Adaugam si galbenusurile si uleiul cate un galbenus si cate o lingura de ulei pe rand si mixam bine in continuare.

La final incorporam faina si praful de copt amestecand incet cu o lingura sau paleta.
Compozitia se coace in forma rotunda cu pereti detasbili.
Cand este copt se scoate din forma si se lasa la rece.

Crema: laptele, zaharul, budinca se pun la fiert. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la rece. Cand crema este rece se mixeaza bine si apoi adaugam frsca si mixam in continuare pana cand obtinem o crema spumoasa.

Blatul se taie pe doua locuri si astfel vom obtine trei foi de blat. Fiecare foaie de blat se insiropeaza cu un sirop din apa cu zahar si esenta de vanilie. Tortul se umple cu crema obtinuta pe care o impartim in patru. Doua parti in interior si doua pe dinafara.

Pentru a obtine spiralele satirate pe punga de posh am trasat cateva linii colorate cu colorant gel. Din loc in loc am decorat cu cativa fulgi de migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Bucataras.RO

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Învață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti