Blat:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Acestea se amesteca cu mixerul. Se adauga treptat zaharul, dupa care se continuua amestecarea compozitiei fara mixer, ci cu o paleta de silicon sau o lingura de lemn.
Peste compozia obtinuta se adauga treptat cate un galbenus, dupa aceea faina, cacaua, uleiul si romul. Se continuua amestecarea acesteia pana se omogenizeaza, dupa care se pune intr-o tava (28 diametrul) unsa cu unt si se pune la cuptor la foc potrivit. Se tine la cuptor pana trece de testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.
Mod preparare sirop:
Se amesteca zaharul cu apa si se pun pe foc pana se dizolva zaharul. Cand s-a dizolvat zaharul se opreste focul si se lasa deoparte siropul pana se raceste. Cand s-a racit se adauga romul.
Mod preparare mousse de banane:
Intr-un vas pe baine-marie se amesteca galbenusurile, zaharul si untul, pana devine o compozitie legata.
Separat se pregateste gelatina. Intr-un vas se adauga gelatina impreuna cu 150 ml apa. Vasul se pune pe baine-marie si se lasa pana ce gelatina se dizolva. Gelatina astfel obtinuta se toarna peste compozitia de oua. Se ameste bine pana cele doua compoziiti se leaga bine.
Bananele se zdrobesc cu o furculita, dupa care se amesteca cu zeama de la o lamaie. Compozitia cu gelatina se amesteca cu bananele zdrobite cu mixerul, dupa care se adauga frisca batuta bine.
Aceasta crema se pune peste blatul racit si insiropat. Dupa ce se aseaza uniform se pune la frigider, pana se prepara urmatorul mousse.
Mod preparare mousse de piersici:
Piersicile din compot se zdrobesc bine cu o furculita dupa care cu blenderul.
Galbenusurile se pun pe baine-marie impreuna cu 3 linguri de zeama de la compot si cu zaharul. Cand devine o compozitie legata se ia de pe foc si se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma şi se amesteca cu galbenusurile racite. Peste se adauga piureul de piersici si gelatina dizolvata in 150 ml sirop de la compot (intr-un vas se adauga gelatina impreuna cu 150 ml sirop de la compot, vasul se pune pe baine-marie si se lasa pana ce gelatina se dizolva).
La sfarsit dupa de compozitia s-a omogenizat se adauga frisca batuta bine. Compozitia obtinuta se pune peste cealalta compozitie de la frigider. Tortul meu a iesit prea inalt, incat nu mai puteam adauga cel de al treilea mousse, asa ca am inprovizat inaltand peretii tavii cu foaie de copt.
Mod preparare mousse de capsuni:
Capsunile se paseaza cu o furculita pana devin ca un piure.
Intr-un vas se adauga gelatina impreuna cu 100 ml sirop de la compot. Vasul se pune pe baine-marie si se lasa pana ce gelatina se dizolva.
Piureul de capsuni se amesteca cu frisca batuta, iar la final se adauga gelatina. Se omogenizeaza bine si se adauga peste al doilea strat de mousse.
Deasupra se orneaza cu nuca de cocos.
Se da la rece pana a doua zi si se serveste rece.
Pofta buna!!!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDemult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...
Tort diplomat cu zmeura si ananasMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii