Tort `Mousse Au Chocolat`

Complexitate
medie
Tort `Mousse Au Chocolat`

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 125 gr nuca
  • 120 gr zahar pudra
  • 25 gr cacaua
  • 4 albusuri
  • un praf sare
  • o ligura esenta de rom
  • putin unt pt uns forma de tort
  • Ingrediente mousse de ciocolata alba:
  • 125 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 350 gr frisca batuta
  • 1 plic gelatina (10 gr ) 100 ml apa rece pt gelatina
  • Ingrediente mousse de ciocolata cu lapte:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina (10 gr ) 100 ml apa rece pt gelatina
  • 130 gr frisca batuta
  • Ingrediente mousse de ciocolata amara:
  • 125 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amara
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • 145 gr frisca batuta
  • Ingrediente pentru ornat:
  • ciocolata alba
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Nucile se zdrobesc cu un sucitor. Atentie: Acestea nu se zdrobesc fin se lasa bucatele si mai mici si mai mari in cat sa se simta in blat. Nucile zdrobite se amesteca cu 70 gr zahar pudra si cacaua.
Albusurile se bat spuma cu sarea si cu restul de zahar pudra.

Cand albusurile s-au intarit destul, iar zaharul sa topit, se adauga amestecul de nuci si romul. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn.

o forma de tort detasabila cu diametru de 26 cm se unge cu unt, dupa care se toarna compozitia de blat. Se adauga in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20-25 minute la foc potrivit.
Cand blatul trece testul scobitoarei, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Blatul va crescute pana la jumatatea tavi, nu va speriati ca nu o sa va incapa si cele trei creme. In momentul in care se pune mousse-ul de ciocolata alba, blatul se va lasa putina, dupa care treptat se va lasa la adaugarea fiecaui mousse.
Intre timp se prepara “mousses”

Mod preparare mousse de ciocolata alba:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina.

Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul racit. Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme.

Mod preparare mousse de ciocolata cu lapte:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cealalta crema alba.

La fel ca la prima crema, tortul se adauga la frigider pentru a se intarii si cea de a doua crema.

Mod preparare mousse de ciocolata amara:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie.

Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta).
Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cea de a doua crema.
* Mentiune: In total avem nevoie de 1000 ml frisca lichida. Se opreste 375 ml (125x3) frisca lichida pentru a se dizolva ciocolata, iar restul se bate si imparte in functie de mousse, mai mult la crema cu ciocolata alba si mai putin la celelalte doua.

Deasupra ultimei creme se rade ciocolata, dupa care tortul se da la rece pana a doua zi.
a doua zi se da usor jos forma detasabila.
Se serveste taiat in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia