Tort `Mousse Au Chocolat`

Complexitate
medie
Tort `Mousse Au Chocolat`

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 125 gr nuca
  • 120 gr zahar pudra
  • 25 gr cacaua
  • 4 albusuri
  • un praf sare
  • o ligura esenta de rom
  • putin unt pt uns forma de tort
  • Ingrediente mousse de ciocolata alba:
  • 125 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 350 gr frisca batuta
  • 1 plic gelatina (10 gr ) 100 ml apa rece pt gelatina
  • Ingrediente mousse de ciocolata cu lapte:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina (10 gr ) 100 ml apa rece pt gelatina
  • 130 gr frisca batuta
  • Ingrediente mousse de ciocolata amara:
  • 125 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amara
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece pt gelatina
  • 145 gr frisca batuta
  • Ingrediente pentru ornat:
  • ciocolata alba
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Nucile se zdrobesc cu un sucitor. Atentie: Acestea nu se zdrobesc fin se lasa bucatele si mai mici si mai mari in cat sa se simta in blat. Nucile zdrobite se amesteca cu 70 gr zahar pudra si cacaua.
Albusurile se bat spuma cu sarea si cu restul de zahar pudra.

Cand albusurile s-au intarit destul, iar zaharul sa topit, se adauga amestecul de nuci si romul. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn.

o forma de tort detasabila cu diametru de 26 cm se unge cu unt, dupa care se toarna compozitia de blat. Se adauga in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20-25 minute la foc potrivit.
Cand blatul trece testul scobitoarei, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Blatul va crescute pana la jumatatea tavi, nu va speriati ca nu o sa va incapa si cele trei creme. In momentul in care se pune mousse-ul de ciocolata alba, blatul se va lasa putina, dupa care treptat se va lasa la adaugarea fiecaui mousse.
Intre timp se prepara “mousses”

Mod preparare mousse de ciocolata alba:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina.

Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste blatul racit. Tortul format pana acum se da la rece, pana la formarea urmatoarei creme.

Mod preparare mousse de ciocolata cu lapte:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie. Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!!

Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta). Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta. Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cealalta crema alba.

La fel ca la prima crema, tortul se adauga la frigider pentru a se intarii si cea de a doua crema.

Mod preparare mousse de ciocolata amara:
Se pune la bain marie frisca lichida, dupa care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amesteca bine pana ce ciocolata se dizolva. Se lasa putin la racit, intre timp preparandu-se gelatina. Gelatina se pune intr-un vas si se dizolva cu 100 ml apa rece. Se lasa aproximativ 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie.

Atentie: Aceasta nu trebuie sa fiarba!!! Cand am dizolvat gelatina, o amestecam cu ciocolata topita (calduta).
Atentie ciocolata nu trebuie lasata sa se raceasca, trebuie sa fie calduta.

Dupa ce am omogenizat bine gelatina cu ciocolata topita, se adauga si frisca batuta. Astfel se formeaza o crema care se adauga peste cea de a doua crema.
* Mentiune: In total avem nevoie de 1000 ml frisca lichida. Se opreste 375 ml (125x3) frisca lichida pentru a se dizolva ciocolata, iar restul se bate si imparte in functie de mousse, mai mult la crema cu ciocolata alba si mai putin la celelalte doua.

Deasupra ultimei creme se rade ciocolata, dupa care tortul se da la rece pana a doua zi.
a doua zi se da usor jos forma detasabila.
Se serveste taiat in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos