Se cantaresc ingredientele pentru blat, se amesteca apa minerala cu zaharul si coaja de lamaie/portocala, se adauga nuca macinata, se omogenizeaza, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca.
Se pregateste o forma de tort, se unge si se faineaza sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia (are consisenta unul aluat de chec) in tava si se introduce la cuptorul preancalzit la temperatra medie. Este gata cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului, o scoatem afara curata.
Trecem la prepararea cremei. Pregatim cafeaua ness, adaugam gelatina care a fost inmuiata in apa rece si lasam la racit, apoi se amesteca cu praful de budinca si batem cu mixerul pana se ingroasa. Se pune la frigider. Intre timp se prajeste nuca si se feliaza grosolan. In crema care deja incepe sa se intareasca se adauga nucile prajite.
Se pregateste siropul din apa, zahar si coaja de lamaie/portocala. Cand a dat un clocot se ia de pe foc si se lasa la racorit dupa care se adauga romul. Blatul se taie in doua, se insiropeaza. Avem grija ca la insiropat (cu pensula) sa adaugam pe blat si cojile de lamaie/portocala.
Tava in care am copt tortul se tapeteaza cu folie alimentara si se pune prima foaie in ea. Se pune crema dupa care se adauga a doua foaie care a fost in prealabil insiropata. Se lasa la frigider pana la inchegarea cremei dupa care se scoate din tava pe un platou (prin rasturnare).
Se decoreaza dupa dorinta
Pofta buna
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn preparat extraordinar de gustos!
Somon cu sos aioli in pergamentMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii