Tort `Mocca`

Complexitate
redusa
Tort `Mocca`

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 150 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 250 ml apa minerala
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala
  • esenta de rom dupa gust
  • Crema
  • 1 budinca instant de ciocolata (165 gr)
  • 1/2 plic (sau o foaie) de gelatina
  • un pumn bun de nuca prajita si feliata grosolan
  • 1/2 lingurita de cafea ness
  • zahar dupa gust (eu am pus circa 70 gr)
  • Sirop
  • 75 ml apa
  • 3-4 linguri de zahar
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • esenta de rom dupa dorinta

Mod de preparare

Se cantaresc ingredientele pentru blat, se amesteca apa minerala cu zaharul si coaja de lamaie/portocala, se adauga nuca macinata, se omogenizeaza, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca.

Se pregateste o forma de tort, se unge si se faineaza sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia (are consisenta unul aluat de chec) in tava si se introduce la cuptorul preancalzit la temperatra medie. Este gata cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului, o scoatem afara curata.

Trecem la prepararea cremei. Pregatim cafeaua ness, adaugam gelatina care a fost inmuiata in apa rece si lasam la racit, apoi se amesteca cu praful de budinca si batem cu mixerul pana se ingroasa. Se pune la frigider. Intre timp se prajeste nuca si se feliaza grosolan. In crema care deja incepe sa se intareasca se adauga nucile prajite.

Se pregateste siropul din apa, zahar si coaja de lamaie/portocala. Cand a dat un clocot se ia de pe foc si se lasa la racorit dupa care se adauga romul. Blatul se taie in doua, se insiropeaza. Avem grija ca la insiropat (cu pensula) sa adaugam pe blat si cojile de lamaie/portocala.

Tava in care am copt tortul se tapeteaza cu folie alimentara si se pune prima foaie in ea. Se pune crema dupa care se adauga a doua foaie care a fost in prealabil insiropata. Se lasa la frigider pana la inchegarea cremei dupa care se scoate din tava pe un platou (prin rasturnare).
Se decoreaza dupa dorinta
Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura