Tort `Mocca`

Complexitate
redusa
Tort `Mocca`

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 150 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 250 ml apa minerala
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala
  • esenta de rom dupa gust
  • Crema
  • 1 budinca instant de ciocolata (165 gr)
  • 1/2 plic (sau o foaie) de gelatina
  • un pumn bun de nuca prajita si feliata grosolan
  • 1/2 lingurita de cafea ness
  • zahar dupa gust (eu am pus circa 70 gr)
  • Sirop
  • 75 ml apa
  • 3-4 linguri de zahar
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • esenta de rom dupa dorinta

Mod de preparare

Se cantaresc ingredientele pentru blat, se amesteca apa minerala cu zaharul si coaja de lamaie/portocala, se adauga nuca macinata, se omogenizeaza, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca.

Se pregateste o forma de tort, se unge si se faineaza sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia (are consisenta unul aluat de chec) in tava si se introduce la cuptorul preancalzit la temperatra medie. Este gata cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului, o scoatem afara curata.

Trecem la prepararea cremei. Pregatim cafeaua ness, adaugam gelatina care a fost inmuiata in apa rece si lasam la racit, apoi se amesteca cu praful de budinca si batem cu mixerul pana se ingroasa. Se pune la frigider. Intre timp se prajeste nuca si se feliaza grosolan. In crema care deja incepe sa se intareasca se adauga nucile prajite.

Se pregateste siropul din apa, zahar si coaja de lamaie/portocala. Cand a dat un clocot se ia de pe foc si se lasa la racorit dupa care se adauga romul. Blatul se taie in doua, se insiropeaza. Avem grija ca la insiropat (cu pensula) sa adaugam pe blat si cojile de lamaie/portocala.

Tava in care am copt tortul se tapeteaza cu folie alimentara si se pune prima foaie in ea. Se pune crema dupa care se adauga a doua foaie care a fost in prealabil insiropata. Se lasa la frigider pana la inchegarea cremei dupa care se scoate din tava pe un platou (prin rasturnare).
Se decoreaza dupa dorinta
Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa