Tort Minnie Mouse

Portii
12
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
ridicata
Tort Minnie Mouse

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:
  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra
  • Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • ciocolata alba Primola
  • zeama de lamaie
  • Pentru insiropat:
  • sirop de lamaie
  • Pentru decor:
  • unt 82%grasime
  • zahar pudra
  • pasta de zahar
  • decupatoare

Mod de preparare

Pregatirea blatului:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.
Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina, amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon, cu miscari circulare de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade C, pentru 40 minute.

Pregatirea cremei de iaurt cu frisca:
Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de abur, dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema.

Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Asamblarea tortului:
Blatul pufoas racit se taie in doua, obtinand 3 blaturi de vanilie. Pe un platou de tort, se asaza blatul insiropat cu sirop de lamaie - crema de iaurt, apoi un blat insiropat - crema de mascarpone.
Invelim in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore.
Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider, pentru a se intari.
Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat, se imbraca in pasta de zahar alba si se decoreaza lipind cu apa/miere figurine cu Minnie Mouse.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Budinca de orez
2
Dulciuri

Budinca de orez

Budinca de orez
Sushi
3
Salata de vinete asiatica
4
Salate

Salata de vinete asiatica

Salata de vinete asiatica
Prajitura cu Urda si Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Parteneri
Desert tarta cu pere si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert tarta cu pere si crema de vanilie

Un alt desert aromat si parfumat in care am folosit ingredientul secret - crema de vanilie! 

Desert tarta cu pere si crema de vanilie
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri