Pregatirea blatului:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.
Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina, amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon, cu miscari circulare de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade C, pentru 40 minute.
Pregatirea cremei de iaurt cu frisca:
Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de abur, dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema.
Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust.
Asamblarea tortului:
Blatul pufoas racit se taie in doua, obtinand 3 blaturi de vanilie. Pe un platou de tort, se asaza blatul insiropat cu sirop de lamaie - crema de iaurt, apoi un blat insiropat - crema de mascarpone.
Invelim in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore.
Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider, pentru a se intari.
Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat, se imbraca in pasta de zahar alba si se decoreaza lipind cu apa/miere figurine cu Minnie Mouse.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn alt desert aromat si parfumat in care am folosit ingredientul secret - crema de vanilie!
Desert tarta cu pere si crema de vanilieSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii