Tort Minnie Mouse

Portii
12
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
ridicata
Tort Minnie Mouse

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:
  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra
  • Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • ciocolata alba Primola
  • zeama de lamaie
  • Pentru insiropat:
  • sirop de lamaie
  • Pentru decor:
  • unt 82%grasime
  • zahar pudra
  • pasta de zahar
  • decupatoare

Mod de preparare

Pregatirea blatului:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.
Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina, amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon, cu miscari circulare de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade C, pentru 40 minute.

Pregatirea cremei de iaurt cu frisca:
Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de abur, dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema.

Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Asamblarea tortului:
Blatul pufoas racit se taie in doua, obtinand 3 blaturi de vanilie. Pe un platou de tort, se asaza blatul insiropat cu sirop de lamaie - crema de iaurt, apoi un blat insiropat - crema de mascarpone.
Invelim in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore.
Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider, pentru a se intari.
Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat, se imbraca in pasta de zahar alba si se decoreaza lipind cu apa/miere figurine cu Minnie Mouse.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Drob de pui
3
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata