Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu untul si zaharul pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia anterioara. Se adauga praful de copt stins cu o lingura de otet sau zeama de lamaie si faina. Se amesteca totul foarte bine, se toarna intr-o tava dreptunghiulara medie sau intr-o forma rotunda si se da la cuptor pana se rumeneste.
Daca vrem sa facem tortul din ciocolata, se adauga la compozitia de mai sus 3 linguri de cacao.
Dupa ce s-a scos blatul de la cuptor se lasa la racit dupa care se taie pe lung.
Intre timp se pune la fiert o cana de apa cu cateva linguri de zahar si se lasa la racit. Se insiropeaza blatul si se umple cu crema de prajituri preparata dupa indicatiile de pe pachet. Se orneaza dupa placul fiecaruia.
Pofta buna! E super delicios!
La zile festive sau pur si simplu in week-end.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaChirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...
Chiroste-aperitiv si desertEste o mancarica cu sos, gen tocanita, la care am folosit cateva coaste de vitel tanar si spaghetti proaspete cu ou. O...
Spaghetti cu sos si coaste de vitelDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii