Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu untul si zaharul pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia anterioara. Se adauga praful de copt stins cu o lingura de otet sau zeama de lamaie si faina. Se amesteca totul foarte bine, se toarna intr-o tava dreptunghiulara medie sau intr-o forma rotunda si se da la cuptor pana se rumeneste.
Daca vrem sa facem tortul din ciocolata, se adauga la compozitia de mai sus 3 linguri de cacao.
Dupa ce s-a scos blatul de la cuptor se lasa la racit dupa care se taie pe lung.
Intre timp se pune la fiert o cana de apa cu cateva linguri de zahar si se lasa la racit. Se insiropeaza blatul si se umple cu crema de prajituri preparata dupa indicatiile de pe pachet. Se orneaza dupa placul fiecaruia.
Pofta buna! E super delicios!
La zile festive sau pur si simplu in week-end.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii