Tort Maty

Postat pe: 15-03-2010
(0)

Ingrediente

3 oua
250 g zahar
250 g faina
1 praf de copt
1/2 pachet de unt
esente
coaja rasa de lamaie
500 ml lapte
2 plicuri de crema pt prajituri
sirop de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se amesteca cu untul si zaharul pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia anterioara. Se adauga praful de copt stins cu o lingura de otet sau zeama de lamaie si faina. Se amesteca totul foarte bine, se toarna intr-o tava dreptunghiulara medie sau intr-o forma rotunda si se da la cuptor pana se rumeneste.

Daca vrem sa facem tortul din ciocolata, se adauga la compozitia de mai sus 3 linguri de cacao.

Dupa ce s-a scos blatul de la cuptor se lasa la racit dupa care se taie pe lung.

Intre timp se pune la fiert o cana de apa cu cateva linguri de zahar si se lasa la racit. Se insiropeaza blatul si se umple cu crema de prajituri preparata dupa indicatiile de pe pachet. Se orneaza dupa placul fiecaruia.

Pofta buna! E super delicios!
La zile festive sau pur si simplu in week-end.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Maty" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Maty