Tort `Marulet`

Complexitate
redusa
Tort `Marulet`

Ingrediente

  • Blat:
  • 175 gr rama moale
  • 125 gr branza dulce
  • 120 gr zahar
  • 1 coaja de lamaie rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 225 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 3 mere mai mari
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri zahar praf ptr ornat frunzele de mar
  • Umplutura:
  • 250 gr branza dulce
  • 250 gr dulceata de mere sau pireu de mere
  • 80 gr zahar
  • 250 gr frisca lichida
  • 100 gr ciocolata razuita
  • 2 linguri de Calvados (eu am folosit sirop din zahar ars si esenta de vanilie)
  • ptr insiropat

Mod de preparare

Preparare blat:

Incalzim cuptorul si forma de tort o ungem si o tapetam cu faina.
Rama si branza le frecam spuma, adaugam zaharul,coaja de lamaie razuita,zahar vanilat si apoi rand pe rand cate un ou. La acestea adaugam treptat faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Cand s-a omogenizat bine il turnam informa de tort si-l dam pentru 45 min la cuptor pe foc mic.

Lasam blatul sa raceasca si il taiem in 3 felii egale. Dintr-o parte vom decupa 2 frunze si o codita ptr. mar . Celelalte 2 parti se decupeaza sub forma de mar (putem sa facem inainte un sablon din carton ca sa ne fie mai usor).

Preparare Umplutura:

Branza cu dulceata de mere si zaharul le amestecam bine. Frisca se bate tare . 1/3 din frisca adaugam la crema de branza. La restul de frisca ramas se adauga ciocolata razuita.


Umplere tort :

O parte din blatul taiat sub forma de mar il insiropam un pic cu Calvados sau cu ce sirop vrem ,si il ungem cu jumatate din crema de branza . Peste aceasta crema se pune si restul de frisca amestecata cu ciocolata. Punem peste celalalt blat sub forma de mar si peste el punem restul de crema de branza. Se orneaza cu rondele de mar taiate subtiri si tinute ptr. 5 minute in zeama de lamaie .(se scoate cotorul cu samburi si apoi se feliaza marul)
Frunzele decupate din blat se pudreaza cu zahar pudra si cu ajutorul unei scobitori se traseaza nervurile frunzei . Codita se poate presara cu cacaua si se aseaza impreuna cu frunzele la capatul formei de mar umplute .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -
Bucataras.RO

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Si uite asa incetisor din vorba in vorba, mai mult hlizeala, din reteta in reteta, mai mult ale voastre am ajuns si eu, dupa...

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola