Preparare blat:
Incalzim cuptorul si forma de tort o ungem si o tapetam cu faina.
Rama si branza le frecam spuma, adaugam zaharul,coaja de lamaie razuita,zahar vanilat si apoi rand pe rand cate un ou. La acestea adaugam treptat faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Cand s-a omogenizat bine il turnam informa de tort si-l dam pentru 45 min la cuptor pe foc mic.
Lasam blatul sa raceasca si il taiem in 3 felii egale. Dintr-o parte vom decupa 2 frunze si o codita ptr. mar . Celelalte 2 parti se decupeaza sub forma de mar (putem sa facem inainte un sablon din carton ca sa ne fie mai usor).
Preparare Umplutura:
Branza cu dulceata de mere si zaharul le amestecam bine. Frisca se bate tare . 1/3 din frisca adaugam la crema de branza. La restul de frisca ramas se adauga ciocolata razuita.
Umplere tort :
O parte din blatul taiat sub forma de mar il insiropam un pic cu Calvados sau cu ce sirop vrem ,si il ungem cu jumatate din crema de branza . Peste aceasta crema se pune si restul de frisca amestecata cu ciocolata. Punem peste celalalt blat sub forma de mar si peste el punem restul de crema de branza. Se orneaza cu rondele de mar taiate subtiri si tinute ptr. 5 minute in zeama de lamaie .(se scoate cotorul cu samburi si apoi se feliaza marul)
Frunzele decupate din blat se pudreaza cu zahar pudra si cu ajutorul unei scobitori se traseaza nervurile frunzei . Codita se poate presara cu cacaua si se aseaza impreuna cu frunzele la capatul formei de mar umplute .
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAșa, că tot am gătat cârnații la garniță, vă aduc acum și rețeta. Nu e grea doar că implică timp și răbdare. E...
Cârnați la garniță ( conservați în untură)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii