Tort `Marulet`

Complexitate
redusa
Tort `Marulet`

Ingrediente

  • Blat:
  • 175 gr rama moale
  • 125 gr branza dulce
  • 120 gr zahar
  • 1 coaja de lamaie rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 225 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 3 mere mai mari
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri zahar praf ptr ornat frunzele de mar
  • Umplutura:
  • 250 gr branza dulce
  • 250 gr dulceata de mere sau pireu de mere
  • 80 gr zahar
  • 250 gr frisca lichida
  • 100 gr ciocolata razuita
  • 2 linguri de Calvados (eu am folosit sirop din zahar ars si esenta de vanilie)
  • ptr insiropat

Mod de preparare

Preparare blat:

Incalzim cuptorul si forma de tort o ungem si o tapetam cu faina.
Rama si branza le frecam spuma, adaugam zaharul,coaja de lamaie razuita,zahar vanilat si apoi rand pe rand cate un ou. La acestea adaugam treptat faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Cand s-a omogenizat bine il turnam informa de tort si-l dam pentru 45 min la cuptor pe foc mic.

Lasam blatul sa raceasca si il taiem in 3 felii egale. Dintr-o parte vom decupa 2 frunze si o codita ptr. mar . Celelalte 2 parti se decupeaza sub forma de mar (putem sa facem inainte un sablon din carton ca sa ne fie mai usor).

Preparare Umplutura:

Branza cu dulceata de mere si zaharul le amestecam bine. Frisca se bate tare . 1/3 din frisca adaugam la crema de branza. La restul de frisca ramas se adauga ciocolata razuita.


Umplere tort :

O parte din blatul taiat sub forma de mar il insiropam un pic cu Calvados sau cu ce sirop vrem ,si il ungem cu jumatate din crema de branza . Peste aceasta crema se pune si restul de frisca amestecata cu ciocolata. Punem peste celalalt blat sub forma de mar si peste el punem restul de crema de branza. Se orneaza cu rondele de mar taiate subtiri si tinute ptr. 5 minute in zeama de lamaie .(se scoate cotorul cu samburi si apoi se feliaza marul)
Frunzele decupate din blat se pudreaza cu zahar pudra si cu ajutorul unei scobitori se traseaza nervurile frunzei . Codita se poate presara cu cacaua si se aseaza impreuna cu frunzele la capatul formei de mar umplute .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Drob de pui
5
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia