Mai intai ne ocupam de blat....eu l-am facut de pe o zi pe alta.
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos.
Batem ouale cu un praf de sare si le incorporam in amestecul de mai sus. Mixam.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt.
Incepem sa adaugam faina, alternand cu laptele, folosindu-ne de aceasta data la amestecat, de o lingura de lemn.
Adaugam si esenta de rom si coaja de lamaie si amestecam.
Ungem o tava de tort (cu diametrul de 26 cm) cu unt si apoi o tapetam cu faina.
Turnam in tava 2/3 din compozitia de mai sus .
In compozitia ramasa, adaugam cacao si 2 lingurite cu lapte, astfel incat sa ramana la consistenta initiala. Amestecam.
Turnam aceasta compozitie peste compozitia din tava.
Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade pentru circa 50 min. (facem testul scobitorii si daca il trece, scoatem tava din cuptor) .
Lasam sa se raceasca...asa cum am spus mai sus, eu am lasat de azi pe maine.
Cand este rece, taiem blatul in doua si il insiropam.
Pentru insiropat...punem intr-o craticioara, pe foc, zaharul si zaharul pudra la caramelizat (zaharul trebuie tinut pe foc pana obtinem o culoare frumoasa de cognac, nu trebuie tinut mai mult pentru ca riscam sa se arda si sa devina amar).
Adaugam apa si fierbem pana se dizolva tot zaharul caramel.
Tragem de pe foc si adaugam zaharul vanilat.
Cand insiropam blatul, atat acesta, cat si siropul trebuie sa fie reci.
Pentru crema
Mixam bine (circa 10/15 min.) untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana cand obtinem o consistenta cremoasa, iar zaharul nu se mai simte.
Adaugam apoi cate o lingura din untul de arahide si omogenizam, repetand operatia pana cand terminam de incorporat tot untul de arahide.
La final adaugam si ness-ul.
Mixam bine astfel incat sa obtinem o crema cu o consistenta cremoasa.
Si acum trecem la asamblarea tortului.
Deci blatul l-am taiat in doua si apoi l-am insiropat.
Intindem jumatate din crema pe primul blat si nivelam, apoi acoperim cu celalalt blat.
Imbracam tortul cu crema de unt ramasa.
Ornam dupa preferinte, eu am folosit fulgi de migdale si fulgi de ciocolata.
Dam la rece si tinem cateva ore (3-4).
Feliem.
Are un gust deosebit, va asigur!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii