Tort la Rece cu Fructe si Iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l frisca lichida
  • 500 g iaurt simplu
  • 250 g zahar
  • 20 buc piscoturi
  • 4 gelatine Dr Oetker (folosesc eu)
  • 1 intaritor frisca Dr Oetker
  • 2 portocale medii
  • 5 kiwi
  • o cutie ananas rondele
  • 2 nectarine sau piersici

Mod de preparare

Pentru inceput se curata fructele de coaja si se taie din fiecare rondele pentru ornat, iar restul bucatele mici.
Se topesc cele 4 gelatine in apa caludta. Intre timp se bate frisca pana se intareste si se adauga intaritorul.
Separat se amestesca iaurtul cu zaharul pana ce zaharul este topit.
* (folosesc ananasul rondele pt ca imi este util atat la ornat cat si in interiorul tortului)

In iaurt se incorporeaza usor frisca, se amesteca bine si se adauga gelatina.
Intr-o cratita unsa foarte putin cu ulei se pun fructele rondele astfel incat sa se creeze un decor (atat pe marginea cratitei cat si pe fundul acesteia)

Cu o lingura se pune crema rezultata (cu grija pentru a nu deranja fructele). Dupa un strat de crema se pun fructele taiate bucatele, se mai pune putina crema dupa care jumate din piscoturi inmuiate in zeama de la compotul de ananas, iarasi putina crema, iarasi fructe, iarasi crema, iarasi piscoturi si crema.

Peste cratita se pune folie si se da la rece 4 ore.
Cratita aleasa nu trebuie nici sa fie prea inalta si nici prea larga.
Fructele bucati se storc putin de zeama inainte de a fi puse in tort.
Fructele pe care le-am specificat nu trebuie sa fie folosite obligatoriu.

In cazul in care nu va place ananasul inlocuti zeama acestuie cu un sirop facut dintr-o cana cu apa calduta, 2 linguri zahar si 2 pliculete zahar vanilinat.
Dupa 4ore se scoate de la rece cratita si se rastoarna tortul pe o tava dupa care se lasa tot la rece pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos