Tort la metru cu glazura de lamaie

Postat pe: 04-01-2017
(0)

Ingrediente

Pentru chec:
6 oua
1 cana de zahar
un praf de sare
1 cana de faina
esenta de rom si vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
zeama de lamaie
50 ml ulei
2-3 linguri cacao
Pentru crema:
1 plic crema de prajituri cu aroma de lamaie
250 ml lapte
2-3 linguri de zahar
Pentru glazura:
1 pahar zahar pudra
zeama de la o lamaie mai mica

Mod de preparare

PREGĂTIRE

30min

GĂTIRE

45min

PORȚII

6 portii
Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate un galbenus pana incorporam bine totul, punem aromele, uleiul si la sfarsit faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Dam compozitia in 2, si o parte o amestecam cu cacao. Turnam compozitia alba si cea maro in tavi de chec si dam la cuptor, facem testul cu scobitoarea.
Lasam checurile sa se raceasca si le taiem felii. Umplem fiecare felie de chec (una alba- una maro) cu crema de lamaie, pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj pana ce terminam de umplut toate feliile.
Deasupra am facut o glazura din zahar pudra cu zeama de lamaie, am amestecat bine si am turnat usor peste tortul obtinut.
Este mai rapid, dar si delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort la metru cu glazura de lamaie" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort la metru cu glazura de lamaie