Ingrediente
● Pentru caramel: |
● 800 ml lapte |
● 5 ouă |
● 200 g zahăr |
● 1 zahar vanilinat |
● 1 esenta de rom |
● Pentru blat: |
● 1 ou |
● 100 grame zahar |
● 100 ml lapte |
● 100 ml ulei |
● praf de copt |
● 100 grame faina |
● 3 linguri de cacao |
● 1 lingura de cafea/ness |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Pentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu ness. Amestecam bine.
Pentru caramel batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare şi laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Intr-un alt vas, caramelizam cinci linguri de zahar. Lasam putin sa se intareasca si adaugam caramelul facut mai devreme. Imediat turnam in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija la coacere se va ridica la suprafata.
Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Pentru o mai buna siguranta facem testul scobitoarei. Mie mi s-a intamplat ca balatul sa se crape insa nu a fost nicio problema.
Cand este gata scoatem vasul din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi punem platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor (atentie ce fel de vas folositi) si printr-o miscare rapida rasturnam tortul. Vom avea astfel un tort cu trei straturi: caramel, crema de zahar ars si blat. Se pastreaza foarte bine la frigider (pana la 3-4 zile).
Se poate orna cu frisca Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Kodrit Kadir" nu uita sa ii faci un review.
Pentru caramel batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare şi laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Intr-un alt vas, caramelizam cinci linguri de zahar. Lasam putin sa se intareasca si adaugam caramelul facut mai devreme. Imediat turnam in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija la coacere se va ridica la suprafata.
Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Pentru o mai buna siguranta facem testul scobitoarei. Mie mi s-a intamplat ca balatul sa se crape insa nu a fost nicio problema.
Cand este gata scoatem vasul din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi punem platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor (atentie ce fel de vas folositi) si printr-o miscare rapida rasturnam tortul. Vom avea astfel un tort cu trei straturi: caramel, crema de zahar ars si blat. Se pastreaza foarte bine la frigider (pana la 3-4 zile).
Se poate orna cu frisca Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Kodrit Kadir" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
qadrianaq
• 07.11.2009 18:00:36
buna
azi am incercat reteta ta
cum spune si iulianav7 cele 2 straturi nu ies definite ,unde pui compozitia de blat ...acolo iese blatul mai gros iar pe margini nu exista in unele locuri
cum facem sa iasa ca in poza ta ?
tu ai pus prima data comp de blat apoi restul sau l-ai nivelat sa ajunga pe toata suprafata prajiturii?
adriana
sabina1609
• 28.09.2009 11:05:02
Acum am cuptor care indica temperatura ...si de indata ce refac reteta voi specifica temperatura.
iulianav7
• 25.09.2009 10:43:12
Buna Sabina,
La ce temperatura il ti la cuptor? Te intreb pentru ca l-am facut si cele doua straturi nu sunt chiar bine definite, iar dupa mine cred ca l-am lasat la foc mai tare.
O zi buna
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 10.11.2013 19:50:20
suuupeeer bun!!!