Tort Kodrit Kadir

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

Pentru caramel:
800 ml lapte
5 ouă
200 g zahăr
1 zahar vanilinat
1 esenta de rom
Pentru blat:
1 ou
100 grame zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
praf de copt
100 grame faina
3 linguri de cacao
1 lingura de cafea/ness

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu ness. Amestecam bine.

Pentru caramel batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare şi laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.

Intr-un alt vas, caramelizam cinci linguri de zahar. Lasam putin sa se intareasca si adaugam caramelul facut mai devreme. Imediat turnam in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija la coacere se va ridica la suprafata.

Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Pentru o mai buna siguranta facem testul scobitoarei. Mie mi s-a intamplat ca balatul sa se crape insa nu a fost nicio problema.

Cand este gata scoatem vasul din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi punem platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor (atentie ce fel de vas folositi) si printr-o miscare rapida rasturnam tortul. Vom avea astfel un tort cu trei straturi: caramel, crema de zahar ars si blat. Se pastreaza foarte bine la frigider (pana la 3-4 zile).

Se poate orna cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Kodrit Kadir" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

damarisk
•  10.11.2013 19:50:20

suuupeeer bun!!!

qadrianaq
•  07.11.2009 18:00:36

buna
azi am incercat reteta ta
cum spune si iulianav7 cele 2 straturi nu ies definite ,unde pui compozitia de blat ...acolo iese blatul mai gros iar pe margini nu exista in unele locuri
cum facem sa iasa ca in poza ta ?
tu ai pus prima data comp de blat apoi restul sau l-ai nivelat sa ajunga pe toata suprafata prajiturii?

adriana

sabina1609
•  28.09.2009 11:05:02

Acum am cuptor care indica temperatura ...si de indata ce refac reteta voi specifica temperatura.

iulianav7
•  25.09.2009 10:43:12

Buna Sabina,

La ce temperatura il ti la cuptor? Te intreb pentru ca l-am facut si cele doua straturi nu sunt chiar bine definite, iar dupa mine cred ca l-am lasat la foc mai tare.

O zi buna

lucia_bp
•  09.07.2009 13:00:24

Grozava reteta !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Kodrit Kadir