Ingrediente
● 250 grame unt |
● 6 oua |
● 250 grame zahar pudra |
● 50 grame cacao |
● 100 grame zahar tos |
● 5 linguri apa |
● 2 linguri faina |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Se amesteca cele 50 grame de cacao cu zaharul tos si apa, se pun pe foc pana se ingroasa iar mai apoi se lasa deoparte.
Intr-un caston se freaca untul cu zaharul pudra si se adauga cele 6 galbenusuri, mai apoi dupa ce s-a format o crema fina se adauga cacaoa racita.
Compozitia obtinuta se imparte astfel : 3/4 din compozitie se pune la frigider iar in 1/4 din compozitie se adauga 2 linguri de faina si cele 6 albusuri batute spuma. Se amesteca pana se obtine o compozitie consistenta iar mai apoi se pune intr-o forma de copt pentru aproximativ 30 min. depinde de temperatura cuptorului mai exact se face testul cu scobitoarea.
Dupa ce blatul s-a copt il lasati sa se raceasca, mai apoi crema pusa la frigider o puneti deasupra sau puteti taia blatul si o puneti la mijloc.
Eu l-am tapetat pe margine cu putina crema si migdale. Se serveste rece cu frisca sau simplu. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Joffre" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un caston se freaca untul cu zaharul pudra si se adauga cele 6 galbenusuri, mai apoi dupa ce s-a format o crema fina se adauga cacaoa racita.
Compozitia obtinuta se imparte astfel : 3/4 din compozitie se pune la frigider iar in 1/4 din compozitie se adauga 2 linguri de faina si cele 6 albusuri batute spuma. Se amesteca pana se obtine o compozitie consistenta iar mai apoi se pune intr-o forma de copt pentru aproximativ 30 min. depinde de temperatura cuptorului mai exact se face testul cu scobitoarea.
Dupa ce blatul s-a copt il lasati sa se raceasca, mai apoi crema pusa la frigider o puneti deasupra sau puteti taia blatul si o puneti la mijloc.
Eu l-am tapetat pe margine cu putina crema si migdale. Se serveste rece cu frisca sau simplu. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Joffre" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany