Tort Joffre

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Joffre

Ingrediente

  • 250 grame unt
  • 6 oua
  • 250 grame zahar pudra
  • 50 grame cacao
  • 100 grame zahar tos
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Se amesteca cele 50 grame de cacao cu zaharul tos si apa, se pun pe foc pana se ingroasa iar mai apoi se lasa deoparte.

Intr-un caston se freaca untul cu zaharul pudra si se adauga cele 6 galbenusuri, mai apoi dupa ce s-a format o crema fina se adauga cacaoa racita.

Compozitia obtinuta se imparte astfel : 3/4 din compozitie se pune la frigider iar in 1/4 din compozitie se adauga 2 linguri de faina si cele 6 albusuri batute spuma. Se amesteca pana se obtine o compozitie consistenta iar mai apoi se pune intr-o forma de copt pentru aproximativ 30 min. depinde de temperatura cuptorului mai exact se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce blatul s-a copt il lasati sa se raceasca, mai apoi crema pusa la frigider o puneti deasupra sau puteti taia blatul si o puneti la mijloc.

Eu l-am tapetat pe margine cu putina crema si migdale. Se serveste rece cu frisca sau simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc