Tort inghetat cu capsune

Postat pe: 19-06-2018
(0)

Ingrediente

esenta de vanilie
esenta de vanilie
BLAT:
300 g seminte de floarea soarelui crude
4 linguri cacao
3 linguri sirop de artar
6 linguri miere
CREMA:
300 g alune caju hidratate 6h in apa rece
80 ml zeama de lamaie
60 ml sirop de artar
70 ml ulei de cocos topit
500 g capsuni taiate
GLAZURA:
4 linguri cacao
6 linguri ulei de cocos topit
2 linguri sirop de artar
esenta de vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

04h:30min
Numar portii

PORȚII

6 portii

Se pun in robot toate ingredientele pentru blat, iar dupa ce a rezultat o compozitie lipicioasa, se rastoarna in forma de tort cu diametrul de 18 cm, se preseaza bine cu fundul unui pahar, iar dupa ce s-a fixat perfect, se lasa tava la congelator 10 min.
Pentru crema, se scurg alunele bine de apa, se pun in blender, se adauga restul ingredientelor fara capsuni si se mixeaza pana rezulta o crema fina.
Se rastoarna crema intr-un bol, se amesteca usor cu capsunile taiate, se rastoarna in forma peste blat, se niveleaza si se lasa la congelator 3 h.
Pentru glazura:

Intr-un bol se amesteca bine cu telul toate ingredientele, se scoate tortul din congelator, se scoate din forma si se pune pe un platou, se toarna deasupra lasand sa se scurga pe margini, glazura, se presara deasupra nuca de cocos si se orneaza cu felii de capsune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort inghetat cu capsune" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Este un tort cu un gust fantastic si foarte sanatos!

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort inghetat cu capsune