Tort inghetat cu capsune

Portii
6
Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Tort inghetat cu capsune

Ingrediente

  • esenta de vanilie
  • esenta de vanilie
  • BLAT:
  • 300 g seminte de floarea soarelui crude
  • 4 linguri cacao
  • 3 linguri sirop de artar
  • 6 linguri miere
  • CREMA:
  • 300 g alune caju hidratate 6h in apa rece
  • 80 ml zeama de lamaie
  • 60 ml sirop de artar
  • 70 ml ulei de cocos topit
  • 500 g capsuni taiate
  • GLAZURA:
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri ulei de cocos topit
  • 2 linguri sirop de artar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se pun in robot toate ingredientele pentru blat, iar dupa ce a rezultat o compozitie lipicioasa, se rastoarna in forma de tort cu diametrul de 18 cm, se preseaza bine cu fundul unui pahar, iar dupa ce s-a fixat perfect, se lasa tava la congelator 10 min.
Pentru crema, se scurg alunele bine de apa, se pun in blender, se adauga restul ingredientelor fara capsuni si se mixeaza pana rezulta o crema fina.
Se rastoarna crema intr-un bol, se amesteca usor cu capsunile taiate, se rastoarna in forma peste blat, se niveleaza si se lasa la congelator 3 h.
Pentru glazura:

Intr-un bol se amesteca bine cu telul toate ingredientele, se scoate tortul din congelator, se scoate din forma si se pune pe un platou, se toarna deasupra lasand sa se scurga pe margini, glazura, se presara deasupra nuca de cocos si se orneaza cu felii de capsune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Clatite cu dulceata de cirese
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata de cirese

Clatite cu dragoste pregatite!

Clatite cu dulceata de cirese
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin