Tort Iepuras

Postat pe: 24-11-2009
(1)

Ingrediente

Ptr 2 blaturi :
20 oua
20 linguri faina
20 linguri zahar
2 plic praf de copt
Crema:
1 l frisca Megle (sau hulala)
700 g ciocolata menaj
Fondant Marshmallow:
450 g marshmallow colorat
2 linguri apa
2 fiole esenta vanilie
900 g zahar pudra
rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
amidon alimentar pentru intins
Alte ingrediente :
1 fiola esenta de rom
4-5 linguri zahar

Mod de preparare

Blat:
Coacem 2 blaturi de piscot din cate 10 oua fiecare intr-o forma rotunda (cu diametrul de 26 cm). Fiecare blat dupa racire il taiem in doua. Unul din blaturi il lasam rotund pe celalat il decupam ca in imaginea de mai jos, obtinand astfel urechile si fundita iepurasului.

Crema:
Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 g ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat.

Punem 5 linguri de zahar la caramelizat apoi adaugam circa 500 ml apa peste si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam 1 fiola de esenta de rom cand e rece siropul. Cu acest sirop vom insiropa blaturile de piscot.

Dupa cum am spus blaturile le taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem un rand de crema, apoi acoperim cu blatul care vine din nou insiropat. La fel procedam cu urechile si fundita.

Dam pe exterior bucatile de piscot umplute cu un strat de crema subtire si ne apucam sa preparam fondatul din marshmallow cu care vom acoperi bucatile de tort.

Preparare Fondant:
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste).

Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 g zahar pudra si cu o lingura amestecam bine pana se incorporeaza tot zaharul (este foarte lipicios).

Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon. Puteti colora dupa plac fundita, ochii etc. prin adaugare de coloranti.

Cu acest fondant am imbracat bucatile umplute cu crema, apoi le-am asezat pe o tava si tot din fondant am realizat ochii si mustatile iepurasului.

PS: Tortuletul se poate coace si din 8 oua si se poate orna si cu crema pe exterior nu numai cu fondant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Iepuras" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lumyer
•  20.03.2011 22:27:10

foarte frumos .. felicitari

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Iepuras