Tort Iepuras

Complexitate
redusa
Tort Iepuras

Ingrediente

  • Ptr 2 blaturi :
  • 20 oua
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • 2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1 l frisca Megle (sau hulala)
  • 700 g ciocolata menaj
  • Fondant Marshmallow:
  • 450 g marshmallow colorat
  • 2 linguri apa
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 900 g zahar pudra
  • rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
  • amidon alimentar pentru intins
  • Alte ingrediente :
  • 1 fiola esenta de rom
  • 4-5 linguri zahar

Mod de preparare

Blat:
Coacem 2 blaturi de piscot din cate 10 oua fiecare intr-o forma rotunda (cu diametrul de 26 cm). Fiecare blat dupa racire il taiem in doua. Unul din blaturi il lasam rotund pe celalat il decupam ca in imaginea de mai jos, obtinand astfel urechile si fundita iepurasului.

Crema:
Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 g ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat.

Punem 5 linguri de zahar la caramelizat apoi adaugam circa 500 ml apa peste si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam 1 fiola de esenta de rom cand e rece siropul. Cu acest sirop vom insiropa blaturile de piscot.

Dupa cum am spus blaturile le taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem un rand de crema, apoi acoperim cu blatul care vine din nou insiropat. La fel procedam cu urechile si fundita.

Dam pe exterior bucatile de piscot umplute cu un strat de crema subtire si ne apucam sa preparam fondatul din marshmallow cu care vom acoperi bucatile de tort.

Preparare Fondant:
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste).

Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 g zahar pudra si cu o lingura amestecam bine pana se incorporeaza tot zaharul (este foarte lipicios).

Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon. Puteti colora dupa plac fundita, ochii etc. prin adaugare de coloranti.

Cu acest fondant am imbracat bucatile umplute cu crema, apoi le-am asezat pe o tava si tot din fondant am realizat ochii si mustatile iepurasului.

PS: Tortuletul se poate coace si din 8 oua si se poate orna si cu crema pe exterior nu numai cu fondant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
2
Dulciuri

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Briosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
Supa crema de legume si ardei copt
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume si ardei copt

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Parteneri
Desert muffins cu lime si ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert muffins cu lime si ciocolata alba

"retete de vara" Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt...

Desert muffins cu lime si ciocolata alba
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri