Tort Iepuras

Complexitate
redusa
Tort Iepuras

Ingrediente

  • Ptr 2 blaturi :
  • 20 oua
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • 2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1 l frisca Megle (sau hulala)
  • 700 g ciocolata menaj
  • Fondant Marshmallow:
  • 450 g marshmallow colorat
  • 2 linguri apa
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 900 g zahar pudra
  • rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
  • amidon alimentar pentru intins
  • Alte ingrediente :
  • 1 fiola esenta de rom
  • 4-5 linguri zahar

Mod de preparare

Blat:
Coacem 2 blaturi de piscot din cate 10 oua fiecare intr-o forma rotunda (cu diametrul de 26 cm). Fiecare blat dupa racire il taiem in doua. Unul din blaturi il lasam rotund pe celalat il decupam ca in imaginea de mai jos, obtinand astfel urechile si fundita iepurasului.

Crema:
Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 g ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat.

Punem 5 linguri de zahar la caramelizat apoi adaugam circa 500 ml apa peste si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam 1 fiola de esenta de rom cand e rece siropul. Cu acest sirop vom insiropa blaturile de piscot.

Dupa cum am spus blaturile le taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem un rand de crema, apoi acoperim cu blatul care vine din nou insiropat. La fel procedam cu urechile si fundita.

Dam pe exterior bucatile de piscot umplute cu un strat de crema subtire si ne apucam sa preparam fondatul din marshmallow cu care vom acoperi bucatile de tort.

Preparare Fondant:
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste).

Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 g zahar pudra si cu o lingura amestecam bine pana se incorporeaza tot zaharul (este foarte lipicios).

Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon. Puteti colora dupa plac fundita, ochii etc. prin adaugare de coloranti.

Cu acest fondant am imbracat bucatile umplute cu crema, apoi le-am asezat pe o tava si tot din fondant am realizat ochii si mustatile iepurasului.

PS: Tortuletul se poate coace si din 8 oua si se poate orna si cu crema pe exterior nu numai cu fondant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Guguluf cu prune
Bucataras.RO

Guguluf cu prune

Guguluf cu prune
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate