Tort Iepuras

Portii
14
Timp pregatire
140 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
ridicata
Tort Iepuras

Ingrediente

  • pentru cele 2 blaturi:
  • 5 ouă + 1 albuş,
  • un varf linguriţă sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 300 ml;
  • 2 lingurite esenţă rom;
  • 2 linguri zahăr;
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • pentru cremă:
  • 20 g ciocolată albă,
  • 20 g ciocolată cu lapte,
  • 200 g mascarpone,
  • 2 linguriţe cafea solubilă (ness),
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
  • 1 lingură zahăr pudră,
  • pentru decor:
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • Fire de zahăr şi flori de napolitană Dr.Oetker,
  • Rulouri de napolitană cu cremă de alune
  • Zahăr colorat roz pentru urechiuşe

Mod de preparare

Un tort în formă de iepuraş, pregătit cu mult drag pentru ai mei. Conţine pandişpan pufos, cremă cu brânză, ness şi ciocolată şi multă frişcă pe la mustăţi :)

Preparare:
Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în două forme de tort rotunde (sau două crăticioare, ale mele au avut 17 cm diametru) mai micuţe astfel încât să încapă amândouă în cuptor (sau se coc pe rând). Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 10 minute. Se lasă la răcit.

Pentru sirop: acesta se prepară din apă şi zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

Pentru cremă:
Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, se toarnă într-un castron. Se topeşte şi ciocolata cu lapte, se toarnă în castronul de mai devreme. Se lasă la răcit. Se adaugă crema mascarpone şi frişca lichidă, nessul, zahărul vanilat şi zahărul pudră şi se amestecă toate cu mixerul. Dacă vă place mai dulce, mai adăugaţi zahăr, mie însă mi s-a părut echilibrată datorită ciocolatei.

Decor şi asamblare: se taie fiecare pandişpan în două foi (au crescut destul cât să poată fi tăiate astfel). Pentru forma de iepuraş: un blat rămâne rotund, iar din al doilea se decupează urechile, iar ce rămâne va fi funda.
Se bate cu mixerul frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă.
Se însiropează şi se umple tortul cu cremă, dând deoparte cam un sfert şi pentru decor. Se ornează iepuraşul cu cremă şi frişcă, la urechi se presară şi puţin zahăr roz. Pentru fundă se ornează şi cu bombonele colorate, rulouri cu cremă de alune, iar pentru broşa de pe fundă se foloseşte puţină cremă, o floare de napolitană şi o floricică de zahăr.

Porţii: 14
Diametrul formei de copt: 17cm
Timp total: 2h 30min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/tort-iepuras.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Tocana de toamna

Tocana de toamna

Tocana de toamna
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Degetele de pui - crocante si savuroase
3
Carte de bucate

Degetele de pui - crocante si savuroase

Degetelele de pui sunt crocante si savuroase, preferatele copiilor. De ce sa le cumper, daca le poti face acasa?

Degetele de pui - crocante si savuroase
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura cu Blat de Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Parteneri
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Culinar.RO

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia