Ingrediente

Blat:
8 oua
8 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
esenta vanilie
Crema:
4 oua
400 gr zahar
500 gr margarina rama (2 pac)
100 gr cacao
4 lg apa rece
2 fiole esenta rom
Sirop:
300gr zahar
300ml apa
razatura de lamaie
esenta rom
Glazura:
300 gr ciocolata amaruie
150 ml frisca lichida
50 gr unt
Decor:
flori din pasta de lapte praf si miere

Mod de preparare

Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri;
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt, la foc potrivit

Crema:
ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).

Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupacare incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.

Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel: ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca
Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac . . . eu am folosit cale din pasta de lapte praf si miere
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort `Gaby`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

sigiadina
•  02.12.2010 14:35:29

FOARTE FRUMOS!!!!!

LORY
•  05.12.2008 14:37:48

nu e nici un secret ..faci o pasta din lapte praf si miere de albine pe care o intinzi in foaie intre doua foi de ceolofan...apoi decupezi in forma de inimioara dupa care ii dai forma de cala...cred ca in forum gasesti explicatiile mult mai elaborate

lucia_bp
•  28.11.2008 17:21:35

Care este secretul florilor din ornament?Si cum se executa?
Sunt curioasa daca as putea sa fac si eu.
Foarte bun tortul!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort `Gaby`