Tort `Gaby`

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Blat:
8 oua
8 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
esenta vanilie
Crema:
4 oua
400 gr zahar
500 gr margarina rama (2 pac)
100 gr cacao
4 lg apa rece
2 fiole esenta rom
Sirop:
300gr zahar
300ml apa
razatura de lamaie
esenta rom
Glazura:
300 gr ciocolata amaruie
150 ml frisca lichida
50 gr unt
Decor:
flori din pasta de lapte praf si miere

Mod de preparare

Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri;
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt, la foc potrivit

Crema:
ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).

Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupacare incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.

Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel: ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca
Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac . . . eu am folosit cale din pasta de lapte praf si miere
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort `Gaby`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

sigiadina
•  02.12.2010 14:35:29

FOARTE FRUMOS!!!!!

LORY
•  05.12.2008 14:37:48

nu e nici un secret ..faci o pasta din lapte praf si miere de albine pe care o intinzi in foaie intre doua foi de ceolofan...apoi decupezi in forma de inimioara dupa care ii dai forma de cala...cred ca in forum gasesti explicatiile mult mai elaborate

lucia_bp
•  28.11.2008 17:21:35

Care este secretul florilor din ornament?Si cum se executa?
Sunt curioasa daca as putea sa fac si eu.
Foarte bun tortul!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort `Gaby`