Tort Festiv cu Iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort Festiv cu Iaurt

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 250 gr piscoturi
  • 800 gr biscuiti
  • 400 gr nuci
  • 2 pachete unt (adica 400 gr)
  • 6 linguri zahar
  • 600 ml lapte
  • o sticluta esenta de rom
  • Ingrediente crema:
  • 1400 gr iaurt
  • 10 linguri zahar
  • 400 ml frisca
  • 4 pliculete gelatina
  • 4 banane
  • 4 kiwi (2 kiwi in compozitie, iar doi pt decorat)
  • un compot de 800 ml de pere (se folosesc doar perele)
  • ciocolata sau ornament bilute de cacaua (pentru decor)
  • panglica

Mod de preparare

Se piseaza biscuiti si nuca. Laptele se pune la fiert cu zaharul, romul si untul, pana se omogenizeaza. Amestecul obtinut se toarna peste nuca si biscuiti si se amesteca pana la obtinerea unei paste. Intr-o forma rotunda, se aseaza compozitia de biscuiti, apasand bine pana la finisarea intregii suprafete. De jur imprejur se infig in compozitie piscoturile, pana obtinem o forma rotunda de tort.

Forma obtinuta se leaga cu o panglica pentru a nu curge crema printre piscoturi. Fructele se taie cubulete mici si se pun la scurs.

Intre timp se pune gelatina la inmuiat in 300 ml apa rece, timp de aproximativ 10 minute. Dupa care se pune pe foc, pana se topeste, dar atentie sa nu fiarba. Se lasa gelatina la racit pana ii vine randul.

Se bate frisca bine, dupa care se adauga iaurtul, zaharul si gelatina racita. Toata compozitia se amesteca bine.

Jumate din crema se toarna in forma obtinuta, dupa care se pun fructele si in final cealalta jumatate de crema.

Se orneaza cu cei doi kiwi si bilute de cacaua. Ornarea tortului se face in functie de gustul fiecaruia.
Tortul astfel obtinut se pune la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Este un tort racoritor si consistent.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider