Tort Festiv cu Iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort Festiv cu Iaurt

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 250 gr piscoturi
  • 800 gr biscuiti
  • 400 gr nuci
  • 2 pachete unt (adica 400 gr)
  • 6 linguri zahar
  • 600 ml lapte
  • o sticluta esenta de rom
  • Ingrediente crema:
  • 1400 gr iaurt
  • 10 linguri zahar
  • 400 ml frisca
  • 4 pliculete gelatina
  • 4 banane
  • 4 kiwi (2 kiwi in compozitie, iar doi pt decorat)
  • un compot de 800 ml de pere (se folosesc doar perele)
  • ciocolata sau ornament bilute de cacaua (pentru decor)
  • panglica

Mod de preparare

Se piseaza biscuiti si nuca. Laptele se pune la fiert cu zaharul, romul si untul, pana se omogenizeaza. Amestecul obtinut se toarna peste nuca si biscuiti si se amesteca pana la obtinerea unei paste. Intr-o forma rotunda, se aseaza compozitia de biscuiti, apasand bine pana la finisarea intregii suprafete. De jur imprejur se infig in compozitie piscoturile, pana obtinem o forma rotunda de tort.

Forma obtinuta se leaga cu o panglica pentru a nu curge crema printre piscoturi. Fructele se taie cubulete mici si se pun la scurs.

Intre timp se pune gelatina la inmuiat in 300 ml apa rece, timp de aproximativ 10 minute. Dupa care se pune pe foc, pana se topeste, dar atentie sa nu fiarba. Se lasa gelatina la racit pana ii vine randul.

Se bate frisca bine, dupa care se adauga iaurtul, zaharul si gelatina racita. Toata compozitia se amesteca bine.

Jumate din crema se toarna in forma obtinuta, dupa care se pun fructele si in final cealalta jumatate de crema.

Se orneaza cu cei doi kiwi si bilute de cacaua. Ornarea tortului se face in functie de gustul fiecaruia.
Tortul astfel obtinut se pune la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Este un tort racoritor si consistent.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Nuca
1
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
3
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Parteneri
Supa cremoasa  de rosii
Bucataras.RO

Supa cremoasa de rosii

Nu-mi plac supele crema,am pitici pe creier.....singura supa mai cremoasa pe care o mananc este cea de rosii.....iar azi am...

Supa cremoasa de rosii
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala