Tort Festiv cu Iaurt

Postat pe: 22-12-2010
(3)

Ingrediente

Ingrediente blat:
250 gr piscoturi
800 gr biscuiti
400 gr nuci
2 pachete unt (adica 400 gr)
6 linguri zahar
600 ml lapte
o sticluta esenta de rom
Ingrediente crema:
1400 gr iaurt
10 linguri zahar
400 ml frisca
4 pliculete gelatina
4 banane
4 kiwi (2 kiwi in compozitie, iar doi pt decorat)
un compot de 800 ml de pere (se folosesc doar perele)
ciocolata sau ornament bilute de cacaua (pentru decor)
panglica

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se piseaza biscuiti si nuca. Laptele se pune la fiert cu zaharul, romul si untul, pana se omogenizeaza. Amestecul obtinut se toarna peste nuca si biscuiti si se amesteca pana la obtinerea unei paste. Intr-o forma rotunda, se aseaza compozitia de biscuiti, apasand bine pana la finisarea intregii suprafete. De jur imprejur se infig in compozitie piscoturile, pana obtinem o forma rotunda de tort.

Forma obtinuta se leaga cu o panglica pentru a nu curge crema printre piscoturi. Fructele se taie cubulete mici si se pun la scurs.

Intre timp se pune gelatina la inmuiat in 300 ml apa rece, timp de aproximativ 10 minute. Dupa care se pune pe foc, pana se topeste, dar atentie sa nu fiarba. Se lasa gelatina la racit pana ii vine randul.

Se bate frisca bine, dupa care se adauga iaurtul, zaharul si gelatina racita. Toata compozitia se amesteca bine.

Jumate din crema se toarna in forma obtinuta, dupa care se pun fructele si in final cealalta jumatate de crema.

Se orneaza cu cei doi kiwi si bilute de cacaua. Ornarea tortului se face in functie de gustul fiecaruia.
Tortul astfel obtinut se pune la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Este un tort racoritor si consistent.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Festiv cu Iaurt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

minerva
•  15.04.2011 10:07:59

dragele mele ,eu l-am facut este super.......il recomand.

d_dana_a
•  12.03.2011 21:26:34

Scuze ...ca am raspuns asa de tarziu la mesaj...se poate folosii orice tip de iaurt , eu am folosit iaurt mai slab cu 1, 5 % grasime...
Multumesc Minerva...

minerva
•  20.02.2011 13:13:42

foarte bine arata,felicitari pentru postare,sunt curiasa ce iaurt folosesti.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Festiv cu Iaurt