Tort Festiv cu Iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort Festiv cu Iaurt

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 250 gr piscoturi
  • 800 gr biscuiti
  • 400 gr nuci
  • 2 pachete unt (adica 400 gr)
  • 6 linguri zahar
  • 600 ml lapte
  • o sticluta esenta de rom
  • Ingrediente crema:
  • 1400 gr iaurt
  • 10 linguri zahar
  • 400 ml frisca
  • 4 pliculete gelatina
  • 4 banane
  • 4 kiwi (2 kiwi in compozitie, iar doi pt decorat)
  • un compot de 800 ml de pere (se folosesc doar perele)
  • ciocolata sau ornament bilute de cacaua (pentru decor)
  • panglica

Mod de preparare

Se piseaza biscuiti si nuca. Laptele se pune la fiert cu zaharul, romul si untul, pana se omogenizeaza. Amestecul obtinut se toarna peste nuca si biscuiti si se amesteca pana la obtinerea unei paste. Intr-o forma rotunda, se aseaza compozitia de biscuiti, apasand bine pana la finisarea intregii suprafete. De jur imprejur se infig in compozitie piscoturile, pana obtinem o forma rotunda de tort.

Forma obtinuta se leaga cu o panglica pentru a nu curge crema printre piscoturi. Fructele se taie cubulete mici si se pun la scurs.

Intre timp se pune gelatina la inmuiat in 300 ml apa rece, timp de aproximativ 10 minute. Dupa care se pune pe foc, pana se topeste, dar atentie sa nu fiarba. Se lasa gelatina la racit pana ii vine randul.

Se bate frisca bine, dupa care se adauga iaurtul, zaharul si gelatina racita. Toata compozitia se amesteca bine.

Jumate din crema se toarna in forma obtinuta, dupa care se pun fructele si in final cealalta jumatate de crema.

Se orneaza cu cei doi kiwi si bilute de cacaua. Ornarea tortului se face in functie de gustul fiecaruia.
Tortul astfel obtinut se pune la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Este un tort racoritor si consistent.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
5
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Parteneri
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca
Bucataras.RO

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

O plăcintă cu dovleac ce a avut în sfârșit succes în familia noastră. Nah, acum după ce vor citi...

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia