Tort Ferrero Rocher

Postat pe: 03-09-2015
(0)

Ingrediente

Blat
7 oua mari
170 gr zahar pudra
120 gr faina grau
40 gr cacao
200 gr nuca tocata marunt
o lingurita praf copt
Crema ciocolata
400 gr Nuttela
200 gr mascarpone
100 gr ciocolata cu lapte
1/2 cana alune tocate marunt
Crema de frisca
350 ml frisca lichida
200 gr mascarpone
2 linguri zahar pudra
Sirop
200 ml ciocolata calda gata preparata
2 lingurite esenta de rom
Ganache ciocolata
100 ml frisca
100 gr ciocolata
o lingura unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

4h
Blat

Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
Mixeaza pana la diluarea completa.
Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.

Crema de ciocolata

Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.

Crema de frisca.

Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.

Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.

Asamblare

Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.

Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.

Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.

Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.

Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.

Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).

Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.
rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Ferrero Rocher" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Ferrero Rocher