Tort Ferrero Rocher

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Tort Ferrero Rocher

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt
  • Crema ciocolata
  • 400 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt
  • Crema de frisca
  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • Sirop
  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Ganache ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt

Mod de preparare

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
Mixeaza pana la diluarea completa.
Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.

Crema de ciocolata

Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.

Crema de frisca.

Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.

Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.

Asamblare

Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.

Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.

Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.

Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.

Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.

Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).

Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher.
rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Bilute de cascaval, cu nuca -  reteta video
Bucataras.RO

Bilute de cascaval, cu nuca - reteta video

Bilute de cascaval, cu nuca - reteta video
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala