Pentru foi: de fapt, este o singura foaie coapta in tava mare a aragazului, taiata in trei bucati egale.
Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul, pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit, se mixeaza pana la incorporare. Urmeaza sa se adauge laptele si lichiorul, se mixeaza usor, pana la incorporarea completa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. Se adauga ingredientele uscate la cele umede. Se mixeaza la viteza mica, pana se incorporeaza toate ingredientele. La final, se adauga cafeaua fierbinte si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se pune aluatul in tava mare a aragazului, in care am pus hartie de copt dinainte si coacem blatul la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza hartia de copt, se taie capetele si se indreata blatul, apoi cu un liniar curat se masoara si se taie in trei parti egale.
Pentru crema: se mixeaza frisca cu zaharul pana capata consistenta. Foile de gelatina se pun la inmuiat, in apa rece, pentru 10 minute. Se incalzeste bine 100 ml lapte condensat, se pun in lapte, foile de gelatina inmuiate. Se amesteca pana foile s-au dizolvat, se adauga mierea, lichiorul si se amesteca pana mierea s-a dizolvat si ea. Se lasa sa se raceasca amestecul, apoi se adauga la frisca batuta. Se mixeaza si se adauga si restul de lapte condensat. Se da la frigider crema pentru jumatate de ora, pana a inceput usor sa se intareasca.
Pentru sirop: se caramelizeaza zaharul, se adauga apa, se lasa sa fiarba pana zaharul s-a topit, se lasa sa se raceasca.
Pentru asamblare: daca aveti o tava dreptunghilara care sa se potriveasca cu marimea foilor, ar fi minunat, daca nu…intr-o tava mai mare, am pus o bucata mare de folie de aluminiu. Am pus prima foaie de blat in mijloc, am ridicat marginile, iar de o parte si de alta am pus cateva carti pentru a sprijini marginile (puneti drept margini ce credeti ca se potriveste). Se insiropeaza usor prima foaie, se pun jumatate de afine, peste afine jumatate de crema, urmatoarea foaie de blat, se insiropeaza, se pun restul de afine, restul de crema si ultima foaie insiropata. Se aduna marginile foii de aluminiu peste prajitura si se da la frigider pentru 3 ore, pana crema s-a intarit. Se indeparteaza marginile, foile de aluminiu si se decoreaza prajitura cu ciocolata topita pe baie de aburi si amesteca cu smantana pentru frisca. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta! Sa va fie de bine!!
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaReteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...
Briose cu ciocolata - dulci si delicioaseAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii